0

malesef ulkemizin kanayan bir yarasi kadina siddet aldi basini gidiyor cezalar caydirici olmadigi icin artik hemen hemen her yerde kadinlara siddet uyguluyor .bu cezalarin agirlastirilmasi lazimki kimse cesaret etmesin

0

türkiye bu konulardaki yaptırımı çok az en ufak tacizde dahi senelerce cezalar verilmelidir . ben yargı yerinde olsam en agır şekilde cezaların alınmasını sağlayarak yaptırımlarımı yüksek tutardım.

0

yeteri kadar umursamadıkları için nasılsa kocasıdır nasılsa babasıdır nasılsa sevgilisidir sonradan barışırlar diye diye bu hale getirdiler. olaylara verilen cezalar yeteri kadar caydırıcı olmadığı için bu olaylar devam edecek artık kadın, çocuk, erkek, şimdi de hayvanlara yapılan şiddet var yaptırımlar az olduğu için suç işlemek kolay geliyor. adamın savunması karım gel beni döv dedi. yok eşim boşanmak istedi. sen kalkar döversen ne yapsın kadın madem bitmesinden korkuyorsun boşanmak istemiyorsun o raddeye getirmeyceksin. haberleri açmaya korkar olduk. minicik kedinin ayaklarından ne istedin? el kadar kız çocuğunun mu rızası vardı? yoksa karın mı gel beni bıçakla dedi? sapkın düşüncelerle beslenen bu insanlar her şey sadece benim için var deyip kadını rahatça sokağa atıp, dövüp, öldürebiliyor. ve bakanlıklarda sürekli aynı cümle çalışıyoruz, halledeceğiz. halledin o zaman.

0

çünkü kadın yok sayılmaya çalışılıyor. kadın değersizleştiriliyor ve kadına şiddet normalleştiriliyor. bilinçli ve aşama aşama yapılan bir hareket bu. hep deriz ya sonumuz iran gibi mi olacak diye. işte iran gibi bir gecede omayacağız. yavaş yavaş toplumun algısı değiştiriliyor. biz ne olduğunu anlamadan yakın gelecekte bütün haklarımız elimizden alınacak. abartı ya da hayal gibi geliyor ama değil. bir kadın tecavüzcüsünü öldürünce suçlu, bir erkek tecavüz edip öldürünce suçsuz. bir ödül verilmediği kalıyor.

0

bu olayın kanunlardaki suç teşkil eden bölümündeki cezalar az. uygulanabilecek hükümler cezalar belli. ne yazık ki kanunların tekrardan elden geçirilmesi gerekiyor.

0

türkiye'de kadına değer verilmemesinden kaynaklanan bir durumdur bu. aslında olması gereken o değildir. kadınlar olmasaydı şuan bu dünyanın hali ne olurdur tahmin bile edemeyiz açıkcası. şiddet görmesinin sebebi bence alkol alışkanlığı olan bireyler kendini bilmeden ayakta duramazken gelip vurmaları. ama onlar bunu hak etmiyor. bunu yapanlara ve hayvanlarada aynı şekilde yapanlar en ağır cezalar verilmelidir. halkımızında sessiz kalmaması gerekir. teşekkürler

0

bence hala bu olaylara önem vermiyorlar cumhurbaskanı el atmadıgı surecede onem verilmiyecek