0

eski çağlarda yaşasaydık mutlu olurduk diye düşünüyoruz, çünkü o zaman internet yok teknoloji yok, herkes ailelerle, sülaleler ile içiçe yaşıyordu. fakat o dönemlerde de illaki mutlu olmayacağımız şeyler bulurduk. özellikle sıkı bir yönetim olduğu için ve ülke savaş işgali içinde olduğu için bu durumdan memnun olacak insanların olduğunu sanmıyorum. yani günümüzün gençleri kendini gösterdi 15 temmuz darbesinde sokağa çıkarak, ama asıl savaş olsa gider, girer mi gençlerimiz, bunu bilemiyorum. o yüzden eski çağlarda yaşamak biraz korkutucu olsa gerek. çünkü hep asker olmanız gerekiyor. tabii devletin yazı işleri, eğitim işleri gibi şeyler de var. ama genellikle baskı altında bir yaşayış var. padişahın yetkileri var, saltanat ve halifelik var. şu an bile bunları kaldıramayan bir toplum olduğumuz için, o zaman o devirlerde yaşasak sanırım pek de mutlu olmazdık ve o dönemlerde yaşamayı istemezdik diye düşünüyorum.

0

eski çağlarda yaşasaydım da mutlu olurdum.çünkü her zamanın kendi içinde güzellikler vardır.belki şimdikinden daha mutlu olurdum.çünkü eskiden insanların bu kadar çok sorunları yoktu.daha sade bir hayat.yalan üç kağıdın olmadığı bir hayat vardı.eskiden insanlar daha dürüst idi.şu an ki hayatta her şey var.insanlar bir farklı artık.güvensizlik diz boyu.fesat insanlar dolu çevremizde.para için her şeyi yapan insanlar.saygı yok sevgi yok.

1

kesinlikle eski çağlarda yaşamış olsaydım eğer çok daha mutlu olacağımı düşünüyorum. eskiden hayat gerçekten çok daha kolaymış. ayrıca teknoloji denen bu illet yoktu ve insanlar birbirlerine çok daha fazla zaman ayırabiliyorlardı. özellikle günümüz çağında teknoloji yüzünden ailemize bile fazla vakit ayıramıyoruz.aynı evin içerisinde hepinizin gözleri ya televizyon ekranlarına ya da telefonla , bilgisayar ekranlarını kilitlenmiş durumda. neredeyse birbirimizin yüzüne bile bakmaz hale geldik. o yüzden bazen gerçekten evde elektrikler kesildiği zaman ailemle daha iyi vakit geçirdiğini ve daha mutlu olduğumu hissediyorum.en azından hiçbir şey yapmasak konuşacak bir şeyler buluyoruz. ayrıca eski çağlarda insan ilişkileri de çok daha güzelmiş. bu kadar yakar ve iki yüzlü insanlar yokmuşm ancak şu anda etrafınız dost görünümlü düşmanlarla dolmuş durumda. ne ikili ilişkilerde ne de arkadaşlık ilişkilerinde çıkarsınız bir ilişki kurmak neredeyse imkansız gibi bir şey haline geldi. o yüzden eminim ki eski daha saf dönemlerle yaşasaydık çok daha mutlu insanlar olabilirdik.ama yok yaşamadığımız için de tabii ki sadece dışarıdan bakarak bir yorum yapabiliyoruz. eminim ki her dönemin kendine göre zorlukları vardır. belki o dönemlerde yaşamış olsaydıkta keşke gelecekte yaşasaydık diye iç geçiriyor olabilirdik.

0

ben şu andaki hayattan açıkçası hiç memnun değilim. çünkü çevremdeki arkadaşlarım olsun ya da aile dostlarımız olsun görüyorum ki herkesin elinde bir telefon ve teknolojinin verdiği zararlar bunlar olması gerekiyor. eski zamanlarda bu kadar teknoloji olmadığı halde daha mutlu yaşadıklarını tahmin ediyorum. ama şu anda herkes kendi halinde ve eski samimiyeti hiçbir şekilde kalmamış bir durumda. böyle olduğu için eski zamanların gerçekten değerini daha iyi biliyorum. eski zamanlarda insanların ne kadar birbirine yakınlığı görülüyordu. her zaman insanlar iç içe ve samimi olarak birbirine davrandığı için o ortamın hiçbir şekilde değişmezdim. şu anda gerçekten kimin ne yapabileceği hiç belli değil. artık hayat şartları gittikçe zorlaşıyor ve hiçbir şekilde kimse kimseyi görmemezlikten geliyor. böyle bir zamanda yaşadığım için açıkçası pek fazla mutlu olmadığını söyleyebilirim. eski zamanların kıymetini aslında daha çok biliyorum.