0

su an evimdeyim. hayatimdan memnunum desem yalan olur, memnun degilim desemde yalan olur. calismak istiyorum. iş ariyorum bulamiyorum. ama evdede rahatim iyo cok sukur. ama otur otur nereye kadar. bir işim olsun isterim evden uzak. biraz sorumluluk alabilmek istiyorum. hayatin zorluklarini cekmek gormek istiyorum. tecrube edinmek istiyorum kendime. insallah bir is bulurum kendime ama bulamazsamda hayirlisi olsun.

0

çok memnunum diyemem tabi ki şükrediyorum halime. isyan etmiyorum lakin daha iyi bir hayatım olabilirdi. ister istemez sorunlar oluyor, bunaldığım zamanlar oluyor. çalışmak istiyorum ama olmuyor. atanmak için sınavdan sınava koşmaktan yoruldum. bebeğim olacak onun heyecanını yaşamam gerekirken eşimin ailesinin sürekli beni ezmesinden,, doğmamış çocuğuma bile dil uzatılmasından yoruldum. eşimle aram iyi olmasına rağmen onlar yüzünden karşı karşıya gelmekten bu halimde bile oturup evime gelip hizmet beklemelerinden bir kere olsun iyi misin diye sormadılar. çünkü oturduğumuz evi istiyorlar. daha bir sürü şey ama yine de çok şükür deyip güzel günleri umutla bekliyorum.

0

yaşadığım hayata bakacak olursak eğer, genel olarak evden işe işten eve gittiğim için pek memnun değilim. çünkü işlerim dolayısıyla bana tek bir vakit kalmıyor ve aldığım para gerçekten yaptığım işe göre çok az geldiği için yaşadığım hayat beni tatmin etmiyor diyebilirim. ülkemize bakacak olursak eğer, benim gibi düşünen bir çok insan vardır bugün mesela asgari ücret 2020 tl oldu. sevinelimmi üzülelim mi bilmiyoruz yani cidden 2020 tl oldu ama ben bize zam yaptıklarını düşünmüyorum. neden derseniz bakacak olursak eğer her şeye zam yapacaklar bir 2 ay sonra şu an için yapmayacaklar. daha sonra yine diyeceğizki asgari ücret yetmiyor yetmeyecek, böyle giderse asgari ücret hiç etmeyecek, bu yüzden yaşadığım hayat aldım paraya göre falan beni hiç tatmin etmeyen bir hayattır çok mükemmel bir hayatım olmasını istemezdim. ancak yine de idare eder bir hayatımın olmasını isterdim gerçekten bu hayat insanları çok zorlayan bir hayat umarım herkes istediği güzel bir hayata kavuşur.

0

şu anda hiç kimsenin yaşadığı hayattan memnun olmadığını tahmin ediyorum. çünkü insanların artık sıkılmış bir vaziyette karşımıza çıktığını ve maddi konuda hele çok büyük konulara gelindiğini biliyoruz. insanlar çünkü bir yerden sonra maddi konunun çok yetersiz olduğu zamanlarda ne yapacaklarını bilemiyorlar ve şu andaki durumlarına hiç de uygun olduklarını düşünmüyorum. çünkü pek fazla bu konu içerisinde daha farklı şeyler isteyebilir insanlar. ilk öncelik insanlar maddi konuda daha çok iyi olmak isteyebilir. insanların hayatında her zaman para varsa daha sağlıklı ve daha huzurlu olduklarını hepimiz biliyoruz aslında. bu yüzden hayatımızda ne kadar çok önemli olduğunu paranın görebiliyoruz böylelikle. bazı insanlar için sadece sağlık yeterli diyorlar fakat sağlıklı olmak bence yeterli olmadığını düşünüyorum. tabii ki de sağlık bizim için çok önemli ama parasız da hiçbir şekilde yaşamanın zor olduğunu hepimiz bilmemiz gerekiyor. her ikisi birden kolay kolay olmuyor maalesef. ya sağlığınız olduğu zaman paranız olmuyor ya da paranız vardır sağlığınız yoktur. kolay kolay her ikisi bir arada gelmediği için maalesef hayat şartları bu şekilde ilerlemektedir. inşallah ileride daha huzurlu olabilmem için ve mutlu olabilmem için daha sakin yerlerde kendimi bulmak isterim. özellikle doğaya tamamen kendimi bırakmak istiyorum ve oralarda yaşamak daha huzurlu yapacaktır insanı. sevdiklerim yanımda olduğu zaman hiçbir şekilde canım sıkılmaz ve kalkıp şuraya gidelim buraya gidelim diye hiçbir şey daha demem. çünkü insan belli bir yaştan sonra artık huzurlu olmayı ve mutlu olmayı sevdikleriyle vakit geçirmeyi çok özlüyor ve böyle durumları hiç unutmak istemiyor. inşallah ilerleyen zamanlarda böyle ortamlarda yaşamayı allah nasip eder.

0

tabiki süper mükemmel bir hayatım yok kimsenin de olduğunu sanmıyorum . herkesin kendi içerisinde bir sıkıntısı var maddi manevi , ailevi gibi sıkıntılar . ister istemez oluyor bunlar . keşke mutlu huzurlu dertsiz bor bir hayatımız olsa ama allaha şükür buna da şükür demek lazım. allah hastalık olmayacak kaldiramayacagimiz yük vermesin inşallah.

0

şu anda herkes hayatından memnun bir şekilde olmadığını söyleyebilirim. özellikle bu zamanda yaşamak gerçekten çok sıkıntılı olduğunu hepimiz biliyoruz. çünkü bu zamanda yaşayabilmek için maddi konuda hiçbir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor. şu anda çevreme baktığım zaman aslında herkesin tamamen maddi sıkıntı içerisinde olduğunu ve hiçbir şekilde ihtiyaçlarını gideremediğini hepimiz görüyoruz. maddi konuda hiçbir sıkıntı yaşamadım yerde yaşamak isterdim açıkçası. çünkü şu anda her şey maddi konu üzerinde olduğu için maddi konu sıkıntısı yaşayamayacağım yerler her zaman daha iyi yerler arasında yer aldığını düşünüyorum. bu yüzden şu andaki halimden hiçbir zaman memnun olmadığımı belirtmek isterim. sadece maddi konu olarak herkesin problemi çözücü aslında hayatın ne kadar zevkli bir yer olduğunu ve herkesin ne kadar mutluluk içerisinde yaşadığını görebilirsiniz. fakat her şey para da bitti için ve çevremizde o kadar geçim sıkıntısı yaşayan insan var ki anlatmak mümkün değil. bu yüzden parasız bir dünyada olmayı daha çok tercih ederdim.