0

tabiki memnun değilim ve oldukça rahatsızım. 0lkelerinin savaş içinde olması beni üzüyor verahatsız ediyor dilerim hiç bir ülke bu duruma düşmez barıştan yanayım herzaman öncelikle bunu belirtmeliyim. savaş koşulları eminin çok zordur neler yaşadıklarını savaşı yaşayan insanlar daha iyi bilirler sevdiklerini kaybetmeyi belki içlerindeki o korkuyu. kadınları ve çocukları bşr yere kadar anlayabilirim. ama doğru bulmuyorum ne olursa olsun kendi ülkelerinde kalıp savaşmaları gerekirdi. ülkelerine vatanlarını sahip çıkmaları gerekirdi. kaçmayı buraya sığınmaya tercih ettiler biz ve bizim gibi bazı ülkeler de yardımcı oldu ve kapılarını açtı. ben bunu yanlış buluyorum dışarıdan bir sürü insan doldu ülkemize yani kim terörist kim hırsız kim katil bilmiyoruz. farkındaysanız bu ülke de bombalar patladı sınırlar suriyelilere açıldıktan sonra. yani güvensiz hale geldi ülkem her açıdan. bugün suriyelilere maaş alıyorlar ama bizim gençlerimiz bizler işsiziz bu nasıl hak ve adalet kesinlikle doğru bulmuyorum. ülkelerine tatile gidebiliyorlarsa eğer burada ne işleri var. iktidarın oy almak için uyguladığı pollitika diyorum ben buna kısaca doğru bulmuyorum.

0

ülkemizdeki suriyelilerden tabii ki de memnunum çünkü bizim ülkemizde muhacirlik ve ensarlık kültürü var misafir her zaman başımızın üstündedir istismar edilmediği müddetçe memnunum.

1

yani savaşta zarar görüp ülkemize geldiler tamam ona birşey demiyoruz da bizim ülkemizde ev sahibi olamazlar, misafir olabilirler ancak. o açıdan kendi ülkelerine dönmeleri en mantıklı karar olur.vatandaslik verilmesini çok doğru bulmuyorum. kendi ülkelerinde, kendi örf ve âdetlerine göre yaşamaları ve türkiye 'nin onlara yaptığı yardımları da hiç bir zaman göz ardı etmemeleri gerekir.kisacasi artık ülkelerine dönmeliler.

0

hiç memnun değilim bizim ülkemizde ne işleri var devlet bize bakmıyor onlara bakıyor kendi vatandaşımız 2. sınıf vatandaş oluyor bence bir an önce ülkelerine geri dönsünler .

0

size cüneyt arkın ağabeyimizin sözüyle herşeyi anlatıyım "topraklarını savaşarak almış bir ülkenin topraklarına savaştan kaçan suriyelilerin tc vatandaşı olması.

0

öncelikle merhaba ben suriyeliler 'il pek fazla sevmem ama bazı karı çok iyi oluyor ama bazıları çok pis oluyor. ama bazıları gelip de sanki kendi memleketi gibi biz türklere artistlik yapıyor .ama nedense kimse bunlara bir şey demiyor ve halada bizim memlekette alinmaktalar neden kimse bunları görmüyor ve hayla da aynilar .ben bir suriyeli düşmanı değilim ama kendilerinden nefret etiriyoriyolar .benim istediğim siz bir suriyelisiniz ve bizim memlekette yaşıyor sunuz ona göre ayaklarını denk alsınlar .
galiba bunu düşünen tek ben değilim .

2

hiç birinden memnun değilim.i
nefret geldi artık hepsinden.
şiddete kesinlikle karşı olan biyim ama bir tanesine 2 tokat attım.
sebebi ise
annem istanbul fatihte oturuyor orası resmen küçük suriye.
neyse kızımla dışarı çıktık caddede yürüyorduk.
beni orada herkes tanır tüm esnaf bilir beni doğma büyüme fatihliyim ben.
karşıdan iki tane 30lu yaşlarda birtanede 60lı yaşlarda 3 suriyeli kadın geliyordu kızım yanımda bizde yürüyoruz, kızımı göre göre geldi çarptı ve yere düşürdü. çocuğumun kafası yere geldi.
orada film koptu bende.
napıyorsun sen be falan dedim.
bana yallah yallah dedi iyice delirdim, gittim arkasından tuttum 2 tane tokat attım. oradaki esnaf aldı elimden yoksa daha fazlasını yapardım.
birde bana ne dese beğenirsin avukatımı çağırıyorum dedi yarım yamalak türkçesiyle. ay hatırlayınca bile deli oluyorum.
defolup gitsinler ülkelerine.

1

burada bizim çocuklarımıza,bizim ülkemizde saldırabiliyorlar bu ne genişlik anlamadım,bence kendi topraklarına dönsünler.

0

hayır hiçbir şekilde memnun değilim olmayacağım da türkiye kendi halkına vermediği bütün imkanları suriye bu durum beni hiç mutlu etmiyor bence artık çok bile kaldılar kendi ülkelerini dönebilirler burada iyi iş imkanları ve güzel kazançlar elde ettiler gerçekten biz onlar kadar hakkımızı alamadık onlara tanınan imkanlar bize tanınmadı benim gibi bir çok insan da böyle düşünüyor memnun değilim olmayacağım da kesinlikle bence gitmeliler her yerde suriyeliler’e ait iş imkanları var bir çok yerde işyeri açmışlar hemen hemen her şehirde mutlaka onlara ait işyerleri var benim halkım iş bulamıyorken onlar kalkıp iş yeri açıp orayı işletiyor bu durum bizleri neden rahatsız etmesin ki beni gayet rahatları görmekten hoşnut değilim o kadar rahatlar ki anlatamam sanki onların ülkesi evet sıkıntı çekmiş ve savaştan kaçmış olabilirler ama eğer başkasının ülkesine gidiyorsan onların yaşam şartlarına uymak zorundasın ülkelerini kirletmek yerine daha güzel ve daha temiz bakmalısın ama asla böyle bir şey yapmadılar ve saygıda duymadılar kafalarına göre yaşıyorlar

2

ülkemizdeki suriyeli'lerden memnun değiliz sorusuna verebileceğim cevap olarak, onların geneli değil ama bir kısmı ülkelerine dönmek zorundadır. özellikle eli ve ayağı tutan, hasta olmayan, kadın, çocuk ve yaşlı olmayan suriyeli insanların bir an önce topraklarına dönmesi daha iyi olur kanaatindeyim. çünkü vatan toprağı kadar rahat edilecek bir yer yoktur. vatan yok ise siz ve özgürlüğünüzde yoktur.

-2

memnun olmak yada olmamak millete değil insana göre değişir bence ama geneli relax insanlar biraz örnek almak lazım biz çok kasıyoruz herşeyi bence