0

eğitim öğretim hayatına yeni başlamış çocuklara matematiksel işlemleri daha kolay ve daha anlaşılabilir kılmak adına kullanılan birer matematik imgeleridir.

0

ilkokul çağlarında öğrencilere matematik dersinde kullanıldığını söyleyebiliriz. gerçekten biraz olsun öğrencilere yardımcı olabilmek için ve hayatındaki bazı bir şeyler öğrenebilmesi için böyle şeylerin yapılmasını doğru buluyorum. abaküs sayı sayma ya rahatlıkla öğrenmeye lazım olduğunu düşünüyorum. çünkü her zaman çocukların dikkatini çekmiştir abaküs biraz daha oraya odaklanıyorlar ister istemez. fasulye ile de toplama ve çıkarma işlemleri nasıl yapıldığını gösteriyor da öğretmenimiz. gerçekten şu anda ne kadar yararlı bir şey olduğunu ve biraz daha öğrenmek için çabaladığını görüyorum. bu yüzden böyle öğrencilerine bazı şeyleri daha rahat üretebilmek için değişik yöntemler deneyen öğretmenleri kutluyorum gerçekten.

0

sayı boncuğu abaküs diğer adıyla,sayı fasulyesi ilkokul birinci sınıfta kullanılan şeylerdir. bunlarla toplama ,çıkartma yaparken kullanırız, ayrıca fasulyeleri yazı yazarken de kullandırıyordu onlarla sıra üzerinde fişleri falan yazdirirdi bize öğretmenimiz.

0

sayı boncukları ve sayı fasülyeleri ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerin matematiği d, daha anlaşılır daha kolay öğrenmeleri için bulunmuş birşey

0

sayı boncuğu ve sayı fasulyesi daha çok birinci sınıfta sayıları saymayı öğrenirken kullanılır . bizim zamanımızda çubuklar vardı biz onları sayarak sayıları öğrendik. bir de toplama yaparken onları toplayarak öğrenmiştik cünkü öyle daha kolay oluyor.