0

bencilliği ön planda tutan insanlara hiçbir şekilde güvenmem. çünkü bu insanlar kendi çıkarları için yani kendi faydaları doğrultusunda istedikleri zaman hiç kimseyi düşünmeden bencil olabiliyorlar . bu yüzden böyle insanlara hayatım boyunca hiçbir zaman güvenmişimdir .ve güvenmekte aklımın ucundan dahil geçmemiştir. çünkü hangi konuda bencil oldukları beni hiçbir şekilde ilgilendirmez.çünkü bugün bir konuda bencillerse, yarın işlerine gelmeyecek başka bir konuda da gayet güzel bir şekilde bencillik yapabilirler. o yüzden bence de ön planda tutmayı bırakıncaya kadar böyle insanlara asla güvenmem.

0

bencil insanlara fazla güvenilmez bence çünkü olaylarda hep kendini düşünür seni ilk planda tutmazlar. üzülüp üzülmemen pek umrunda olmaz o kendinin üzülüp üzülmeyecegine bakar . hic sevmem bencil insanları tamam tabiki kendini düşün ama bunu yaparken aynı anda karşındaki kişiyi de düşünebilirsin diye düşünüyorum.

1

bencilliği ön planda tutan insanlara asla güvenmem. bu tür kişiler hayatta sadece kendilerini düşünüyorlar çünkü. bencil olan kişiler hayatı kendi çıkarları doğrultusunda hareket ederler sadece çıkarlarına ters düşen bir şey olduğu zaman hemen oradan uzaklaşırlar. ayrıca kendi menfaatlerine yarayacak farklı bir ortamda bu kişi buldukları anda direkt onlara yamanmaya çalışırlar. kesinlikle hayatımızda sadece kendini düşünen ve bencil insanları barındırmamız gerekir. bu tür insanlar onların isteklerini karşılamadığınız anda ve sizden artık herhangi bir menfaat sağlayamayacaklarını anladıkları anda sizi çok kolaylıkla satarlar. o yüzden kesinlikle bencil insanlara güvenilmemesi gereklidir.

0

bencillik; artık bencilliği öyle bir noktaya getirdi ki insanlarımız herşeye bencillikle yaklaşmaya hep bana hep bana demeye başladılar. örneklerle açıklayacak olursak, beğenilen çok güzel bir araba sadece bende olsun algısı sadece havası onun güzelliğine kapılma duygusuna sahip o kadar çok insan var ki yada en güzel ayakkabı bende olsun, en çok para bende olsun, en çok mal mülk bende olsun hep bunlar bencillik sebebidir. neden insanlar aç, neden insanlar yoksul, neden insanlar hep bir uğraş peşinde hepsi belirli kitlelerin doymamasından sebep bencillikten yana oluşan şeyler bunlar eğer patron hep bana hep bana demese yoksulluk olmaz, eğer devlet hep bana hep bana demese açlık olmaz bunu önce bir görmek lazım ama nerde kime anlatıyorsun kime söylüyorsun ki bu düzen böyle oldukça bencillik gün geçtikçe daha da artacak kazanan daha çok kazanacak aç kalan daha çok aç kalacak yoksulluk daha böyle devam edecek.

0

hangi konuda bencil olduklarina bagli bu.
eger kendileri icin bencil ise sorun yok,ama topluma karsi bencil ise sikinti buyuk..
guvenilebilir diye dusunuyorum ben sahsen.