0

doktora gitmeniz gerekmiyor aslında. ben 2 köpek ve 1 kedi besliyorum ve bazı zamanlar fark etmeden keneler ile karşılaşıyorum. önemli olan şu ki elinize bir cımbız alıyorsunuz ve kenenin kan toplanan(depo görevi gören) yerinden değil de kafasından çekiyorsunuz. burada kontrol etmeniz çok önemlidir çünkü kafası hala vücudunuzda olabilir. kontrol edip kafasını çıkarmalısınız. ve emin olduktan sonra bir kolonya ile bölgeyi sterilize etmelisiniz.

0

bana küçükken kene yapışmıştı annem fark ettiğinde direk babamla hastaneye götürdüler.hastanede ip yardımıyla keneyi tutup çektiler dediklerine göre daha sonra keneyi imha etmişler.

0

nasıl çılarılır bilmem ama bunun uzmanına götürlüp yani doktara götürülüp orada çıkarılması lazım ayrıca çıkarılan kenenin salınmaması laızm zehirli veya zehirsiz olma ihtimali için araştırma ya gönderilip eyer zehirli çıkarsa o bölgede ilaçlama yapılır zehirli değilse tabiki dünyamız özgür olduğu için hayvanlarında yaşamaya hakkı vardır zarar verilmeden doğaya salınabilir.

0

kene yapışan insanın kesinlikle doktora başvurması gerekir çok hızlı bir şekilde çıkarılan kenenin bir kısmının vücutta kaldığı söylenmekte

0

vücuda yapışan keneyi kendi kendimize çıkarmamalıyız .doktora gitmeliyiz ve doktorun çıkarmasını sağlamalıyız. çünkü kene çıktığı zaman başı içeride kalabilir o yüzden kene yapıştığı zaman bir doktora başvurmak gerekir.