0

artık herkes birbirine karşı sırtını dönmüş bir vaziyette devam ediyor hayat. fakat bunun yanlış bir şey olduğunu bilmemiz gerekiyor. insanlar artık iyice nankör bir kedi gibi olmuş. ama biraz olsun karşınızdaki kişiyi açarsanız bazı hataları yapmamanız gerektiğini bilmeniz gerektiğini düşünüyorum.

0

çünkü insan insana kıymet vermez bir hale geldi artık. insanların eskiden bir bilene değer vermesi gibi bir şey vardı ancak şu anda insan ilişkileri o kadar kopuk bir hal aldı ki insanlarla birbirlerinin canını yakmaktan hiç çekinmez bir duruma geldi. herkes bencil ve çıkarlarının peşinde koşmaya başladı. insanlar sadece kendini düşünür bir hale geldi. kendi menfaatlerinin doğrultusunda gitmeye başladılar ve menfaatlerini yaramayan bir insan olduğu zaman hayatlarından kolayca çıkarttılar.insanları bu kadar acımasız yapan hayat şartları mı insan ilişkilerini çok fazla kopuk bir hale gelmesini nedendir bilinmez. ancak hayat telaşı senden gerçekten insan ilişkilerini çok fazla zarar gördüğünü düşünüyorum. insanlar özellikle ayakta kalabilmek ve para kazanabilmek açısından birbirlerini bile satabilecek bir duruma geldi.bırakın arkadaşın arkadaşa düşman olması aile içerisinde bile düşmanlıklar fazlaca arttı. geleceğimiz yerde gitgide geriye gidiyoruz. aileler çocuklarını kesinlikle iyi yetiştirmiyor acıma duygusu olmadan ve empati yapmayı bilmeyen bir nesil geliyor gerçekten.hal böyle olunca da insanlar birbirlerine zarar vermekten ve onları üzmekten asla çekinmiyorlar.

0

insanlar artik menfaat uzerine yogunlasmaktalar,bu yuzden herkes kendi cikarini dusundugu icin,kimsenin gozu kimseyi gormuyor.

0

insanlar zaten hep acımasızdı insanlar bencil ,doyumsuz ,nankör oldukları için sen onlara ne kadar iyilik yapsan da zamanı geldiğinde yapmasaydın derler. yani ben artık alıştım sen de alırsa ne dersin adı üstünde insanlar acımasız bu devirde kimseden kimseye fayda yok. en yakınından bir insanın sadece kendisinde fayda var. bir de ailesinden aile dediğin de anne ,baba ,kardeş bunlar ancak senin halinden anlar ,diğerleri anlamaz. gerçi bazen onlardan anlamıyor beni de sonuçta et tırnaktan ayrılmaz yani.