0

kadınlara özgü bir özellik olan adet görme döneminin belirli bir yaştan sonra kesilmesine menopoz adlı dönem denir kadınlar adetleri kesildiği andan itibaren menopoz adlı döneme girmiş olurlar. ve menopoz adlı döneme girdikten sonra bu dönemin belirli bir özelliklerini yaşamaya başlarlar. her ay atması gereken yumurtaları atamadığı için kadınlarda bir sıkıntı olmaya başlar ve kadınlar menopoz adlı döneme girdikten sonra daha sıkıntılı daha stresli daha bunalımlı geçen bir dönemde olurlar bu yüzden menopoz döneminde kadınların çok fazla üzerine gitmemeye özen göstermeliyiz. ve kadınlar menopoza girdikleri andan itibaren artık doğurganlık özelliklerini kaybederler. menopoz dönemi kadınların adet görme dönemlerindeki gibi sıkıntılı ve sancılı bir süreçtir. bu süreçte kadınlarımızın üzerine gitmemeye özen göstermeli ve onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapmalıyız.

0

menopoz kadının adetten kesilmesine verilen bir isimdir. menopozun kesinleşmesi için son adetten sonra bir yıllık bir zamanın geçmesi gerekiyormuş. menopoz yaşı dünyada ortalama olarak 51,3 yaş belirlenmiş. bu konuda çeşitli faktörler etkili olabilmektedir. genetik özellikler, beslenme bozukluğu, vejetaryenlik, zayıflık, sigara bağımlılığı gibi etkenler, menopoz yaşını daha erken yaşlara çekebilmekteymiş. 40 yaşın öncesinde menopoz nadiren de olsa görülebiliyor. bu erken menopozun nedeni çoğu kez açıklanamasa da; geçirilmiş hastalıklar, rahim operasyonu, radyoterapi ve kemoterapi tedavileri erken menopoza yol açabilmektedir. menopoz, önceleri adet kanamalarının kesilmesi ve ateş basması şikâyetlerine göre atlatılması zor veya kolay olarak ifade edilmekteydi. menopoz süreci uzun yıllar devam edebilmektedir. ani başlayan sıcaklık hissi ile birlikte bazen kızarıklık ve ardından terleme gelişebilir. menopozun erken döneminde hatta zaman zaman adet kanamaları henüz kesilmemişken bile bu şikâyetler ortaya çıkabilir. sıcak basması hissinin görülme oranı yüzde 80 olarak saptanmıştır. menopozda ortaya çıkan sorunlar ise; uyku bozuklukları, depresif bir ruh hali, vajinal kuruluk, kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesidir.

0

biz kadınlar 9 yaşından itibaren adet görmeye başlarız menopoz ise 45 -50 yaş arasına geldiğimizde adet görmeme olayıdır .böyle kadınlarda ateş basması olabilir. bir kadın eğer menopoza girdiyse artık yumurtalıkları yenilenmez yani adet görmez ve cinsellik yaşamaz yani cinsellik yaşasa da çok ağrı hisseder ve çocuk yapamazlar.

0

kadınlerda adetten kesilme ve doğurganlığın bitmesidir.