0

mide fıtığı reflü neden olan bir rahatsızlıktır. endoskopi incelemeler sonucunda tespit edilir. üst kısmındaki kasların erimesi ile midenin yemek borusuna sarkmasına denir. 50 yaş ve üzeri bireylerde görülür. tehlike gerektirmekte olan bir hastalık değildir. bazı kişilerde orta ve ileri derecede reflü neden olur. değişik çeşitleri bulunmaktadır. mide fıtığının oluşumundaki en etkili unsur ise karın içinde oluşan basınçtır. karın içinde baskın artmasına ise mide bulantısı kusma bağırsakların aşırı hareketli olması uzun süreli öksürük stres ağır yük kaldırmak aşırı kilo sayılabilmektedir. mide fıtığına neden olan durumlardan bir diğeri ise hamilelik ve doğum dur.
bir sürü ve değişik belirtileri bulunmaktadır. bunlardan bazıları; göğüs kemiğinin arkasında yanma, ekşimesi, ağza acı su ve yemek atıklarını gelmesi, meydana gelen tahribat, ses kısılması, edilemeyen boğaz enfeksiyonları, uzun süreli öksürük, astım uykuda gelen öksürük uykuda solunum güçlüğü tekrarlayan zatürre olarak sayılmaktadır.

0

mide fıtığı bir çeşit mide krampları geçirmek demek çoğu zaman kasılır içinde bişey var sanarız işte bu mide fıtığı başlangıcı olabiliyor çoğu zaman ve insanlar bunun nedenini bimediği için mide nasıl ağrı yaparsa yapsın sadece midem ağrır der .midenin ağırmasından çok midenin nasıl ağrı yaptığı önemlidir.eğer böyle ağrılar yaşıyorsanız ve sık sık oluyorsa önlemini alın derim ben.

0

ilk kez mide fıtığı duydum tıp ta ne kadar da hastalık varmış adını sanını duymadığımız