1

ali koç, şu an fenerbahçe spor kulübü başkanıdır.
aziz yıldırım ile girdiği genel kurul sonrasında ezici çoğunluk ile fenerbahçe başkanlığını kazanmıştır. ülkemizin dünya çağında bilinen koç ailesinin bir ferdidir. dedesi vehbi koç, babası rahmi koç, annesi de çiğdem simavi'dir.
ali koç, 1967 doğumludur. koç holding yönetim kurulu vekilidir.yapı kredi bankası ve ford otosan firmasınında yönetim kurulu başkanıdır. nevbahar demirağ ile evlidir ve iki çocuk babasıdır.

0

ali koç, türkiye'nin en ünlü ailelerinden birisi hatta en zengini olan koç ailesinin bir üyesidir. vehbi koçun torunu, rahmi koçun ise oğludur. ali koç, koç holdinge bağlı bir çok şirketin de patronudur. ali koç eğitimini amerika' da almış olup daha sonra eğitim hayatını tamamladıktan sonra koç holdinge ait belirli şirketlerin başına geçmiştir. büyük bir fenerbahçe aşığı olan ali koç çocukluk hayalim dediği fenerbahçe başkanlığına ise haziran ayında yapılan seçimler sonrasında aziz yıldırım karşısında ezici bir üstünlük sonucu elde etmiş olup, çocukluk hayalini gerçekleştirmiştir. kulübe geldiği günden beri verdiği maddi kaynaklar ile yeniden canlandırmaya çalışan ali koç, koç holdinge bağlı olan bir çok kuruluşu da fenerbahçe' ye sponsor yapıp ciddi bir sponsorluk gelirinin elde edilmesinde başrol oynamıştır. 51 yaşında olan ali koç 3 yıl boyunca spor basınında oldukça yer alacaktır. çünkü görev süresi 3 yıldır.