0

boşanmalar gerçekten günümüzde aşırı şekilde artık artık bekar insanlar bile hiçbir şekilde evlenmek istemiyorlar bu yüzden. boşanmaların aslında birçok nedeni var esela insanlar bazen aile olmak da çok zorlanıyorlar. bu yüzden de maalesef ki boşanıyorlar sürekli ailede şiddet oluyorsa özellikle de boşanma sebeplerinden birisi oluyor genellikle. artık günümüzde maalesef ki kadınlara yapılan şiddetin daha fazla olması nedeniyle boşanmalarda çok oluyor ve olan maalesef ki çocuk varsa çocuğa olur. artık günümüzün gençleri de maalesef ki çok tahammülsüz sürekli bir küçük şeyde sorun çıkarıyorlar sürekli birbirlerini kötülüyorlar o yüzden de son haddine gelinceye kadar maalesef ki boşanma süreci oluyor. o yüzden mutlu bir yuva kuralım diyor maalesef ki aslında en azından çiftler birbirlerine anlasalar onların da iyi bir şekilde kendi özgürlükleri olsa sürekli kısıtlanma sana aslında ve özellikle de kıskançlık olmasa gerçekten hiçbir şekilde boşanma olmayacak aslında ama maalesef ki çiftler artık günümüzde küçük bir şey dahi bir şey buldukları için maalesef ki en son çare boşanma diye buluyorlar. bazen de maalesef ki genellikle erkek hem annesi hem de eş arasında kalıyor bazen de işini eşiyle annesi arasında hiçbir şekilde giremiyor daha büyük sorunlar olabiliyor ve en sonunda artık kadın dayanamayarak boşanma tek olan çare yapılıyor ve boşanıyorlar. bazen de çiftler eski hayatılarını çok özlüyorlar yani sürekli özgür olmak istiyorlar, kendi alanları sürekli kısıtlandığı için özellikle de kadınlar çok kısıtladığı için erkekleri maalesef ki eski hayatı çok özlüyorlar ve hiçbir şekilde arkadaşlarıyla dışarı çıkamıyor, futbol yapamıyor o yüzden de kadın mesela arkadaşlarıyla bir yere gidemiyor sürekli erkek kıskanç oluyor bazen. o yüzden de hiçbir şekilde anlaşamıyorlar ve en sonunda artık bir sene veya iki sene hatta üç dört sene sonra da olabilir o zaman maalesef ki boşanma sürecinde giriyorlar tek çare onu görüyorlar.bazen de çiftler genellikle kültür farklılığı yaşıyorlar eğer ki kadın daha fazla alıyorsa evde maalesef o evde sürekli bir çatışma oluyor erkek gururunu yediremiyor maalesef düşük para aldığı için o yüzden de maalesef ki ilerki zamanlarda çok büyük sorunlara yol açabiliyor ve boşanmaya kadar gidebiliyor. genel anlamda boşanmalar günümüzde bu sebeplerden dolayı artıyor ve hala da artmakta.

0

günümüzde boşanmaların en büyük etkilerinden biri cinsel tatminsizlikdir. iki tarafta cinsel ilişki yönünden yetersiz kaldığı zamanlar boşanmalara sebebiyet vermektedir.

1

bu konuda çok sevdiğim bir söz vardır. hep söyler, yazarım. melih cevdet'e sormuşlar. ''evlilik nedir?'' diye. eskiden kız ve oğlan tarafının ailesi bir araya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, ev düzülürdü. tabi o zamanlar evler genelde bahçe içerisinde müstakil evlerdi. o yüzden buna evlilik denilirdi. şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde yani katlarda oturuyor, bu yüzden artık evlenmek değil katlanmaktır demiş.

bende boşanma sebebi olarak katlanamamak olarak görüyorum günümüzde. kimsenin kimseye tahammülü yok. herkes elindekinden fazlasını istiyor. komşunun tavuğu, komşuya kaz görünüyor. sosyal medya sayesinde doyumsuzluk, özenti biraz daha arttı. eşler birbirinin yükünü almak yerine birbirine daha da yük olur oldu. hayatı beraber omuzlamak yerine, hayatın yükünden daha fazlasını birbirlerinin omuzlarına yükler oldu. maddi ve manevi beklentiler arttı.

bu yüzden geçimsizlik ve huzursuzluk çoğaldı diye düşünüyorum gözlemlerime göre. evlilik tanımını düzgün yapsalar ve beklentilerini daha farklı şekillendirseler, çoğu evliliğin sonucu boşanma olmayabilir.

0

boşanmaların artmasının en başlı nedenlerinden birisi ekonomik şartlar.direk bu olmasa da evdeki tartışmaların kökeninde genelikle para vardır.bunun dışında karşılıklı saygının bitmesi saygı bitince hoşgörüde biter. bence başlıca nedenleri bunlardır