0

boşanmaların artma sorunu çok kötü oldu aile yok olup gidiyor çoluk çocuk felan aralarda harap olup gidiyorlar bu boşanmaların sebebi genelde aldatma oluyor erkek bayanı bayan erkeği aldatıyor

0

boşanmaların başlıca sebepleri aile içi şiddettir. kimi kimi zaman erkek şiddet uygulanırken kimi zaman da kadın lafları ile şiddet uygular 2. nedeni geçim sıkıntısı maddi zorluklar 3 nedeni ailevi sıkıntılar bilirsiniz ülkemizde kaynana tartışması çok olduğu için bu eşleri de etkilemektedir bu yüzden kendi aralarında kavga çıkarıp boşananlar çok olmuştur 4 nedeni çocuk olmaması erkekte ve kadında sıkıntılar oluştuktan sonra çocuk olmuyor bu yüzden de ayrılıklar olabiliyor 5 neden aldatılmaktir kimi zaman kadın kimi zaman erkek eşlerini aldattığı için ayrılıklar çok oluyor 6 nedeni saygı veya sevgi kalmıyor bitiyor insanlar da o yüzden aynı hep aynı çatı altında yaşamak istemiyorlar. bunlar tabii ki benim düşüncelerim siz farklı düşünebilirsiniz iyi günler.

1

evlilik konusunda melih cevdet'in cevabını çok severim ve bu konu içinde çok yeterli bulurum.

melih cevdet'e evlilik nedir diye sormuşlar. ''eskiden kız ve oğlan tarafının aileleri bir araya gelir, yeni çiftin kuracağı yuva için beraber hazırlık yapılır, beraberce ev düzülürdü. o zamanlar evler genelde bahçe içinde ve müstakil evlerdi, o yüzden buna evlenmek denirdi. şimdi ise yeni evliler apartman dairelerinde yani katlarda oturuyorlar. bu yüzden artık evlilik, katlanmaktır'' demiş.

günümüzde evler değil, katlar var, evlilik değil katlanmak var. katlanmak külfet olunca da sonucu boşanma oluyor. artık hayatın zorluklarını birlikte omuzlamak yerine, çiftler sürekli birbirlerinin omzuna yükler yüklüyorlar. o yüzden sonuç hüsran bana göre.

0

ilk başta ekonomik kriz ikincisi sosyal medya kullanımı sevginin bitmesi boşanmaları artırdı.

0

eşler arasında anlaşmazlıklar çoğaldı eşlerin birbirine sevgisi saygısı kalmadı ve
şiddetli geçimsizlikler olduğu için boşanmalar arttı

0

insanlar gerek kadın olsun gerekse erkek artık hayatlarını boş yere tüketmek istemiyor ve ondan boşanıyorlar.evlilik yürümüyorsa hergün kavga dövüş varsa neden boşanmasınlar?o evlerde büyüyen çocuklara yazık.travma yaşıyorlar daha küçücük yaşta.sevgi ve saygı bitmişse yapacak birşey kalmamıştır.ekonomik olarak kadın bağımsız ise daha kolay boşanabiliyor ve boşansın da.dayak yemekten,aşağılanmaktan,öldürülmekten daha iyidir boşanmak.kadinlar gücünüze güvenin.

0

boşanmalarin çok nedeni var geneli de ya şiddetten yada geçim sıkıntısindan insanlar karı koca birbirine sarıyor artık o yüzden . eskiden şiddete ses cikartilmazdi bu kadar kadınlar bilinçlendi iyice o yüzden boşanmaktan kendi ayakları üzerinden durmaktan korkmuyorlar. geçim sıkıntısı konusunda hak veriyorum arada bizde de oluyor şükür allah'a o raddeye gelmedik hiç ama böyle giderse sonumuz ne olur birbirimize sararmiyiz bilemiyorum. ve sağolsun sosyal medya sayesinde aldatma olayları da arttı boşanma nedenleri arasında aldatmada çok oluyor .

0

boşanmalar neden arttı gibi sorunlarla karşılaşıyoruz ve bu konu artık toplum olarak herkesin canını yakacak seviyelere ulaştı. boşanma sebeplenihe bakacak olursak;
1) şiddetli geçimsizlik: erkeğin kadına şiddette uygulaması yada
2) aldatılma: bu ayrılma sebepleri bazen iki taraflı olabiliyor. kimi yerde kadın aldatırken kimi yerde erkek aldatıyor.
3) çocuk olmaması : bu durum ile karşılaşan karı-koca belli bir sonra ayrılma karı alabiliyorlar. ayrılma sebebi ise kadının yada erkeğin çocuk sahibi olmak istemeleri.
4) aile faktörü : bu durumda bazı kadın yada erkek ailesinin sözünden dışarı çıkmamak için ayırılık kararı alabiliyorlar.
ayrılık toplumumuzda olsun diğer toplumlarda olsun arttı ve bunun sebebi bu saydıklarım dışındada olabilir. iki kişinin anlaşamamaları ayrılmalarına sebep olurlar

0

internet olduğu için gayet normal kadın ve erkekler birbirine ilgisiz kalıyor

0

her ne kadar severek evlenilse de günümüzde , saygı ve sadakat olmadığı müddetçe boşanmalar daha da artacak boşanmalar.