0

2020 liralık asgari ücretle arabamı yenileyip 2019 model bir araba aldım. 1+1 olan evimi de sattım şato aldım. cebimde bir sürü param kaldı daha. onla da 3. köprünün yan tarafından benzinlik alacağım

0

bence çok ideal bir rakam 2000 lira asgari çalışanları baya rahatlatır

0

ücreti arttırmaları güzel bir şey fakat insanların gözden kaçırdığı şey bu maaşlar artarken aldığımız şeyler ekstradan artıyor ve daha da zarara giriyoruz bir şekilde çoğu şeyden tasarruf etmek zorunda kalıyoruz

0

turkiye şartlarında bu pahalımızda ekonominin bu kadar tavan yaptığı dönemde asgarî ücret 2020 olsa ne olmasa ne herşey ateş pahası elektornik su faturaları çok pahalı artik sebzelerin meyvelerin yanına yaklaşılıyor herşeye hasret kaldık bi yandan asgari ücret zammı yaptılar bi yandan herşeye 1000 kat fiyat artışı yapıldı allah herkezin yardımcısı olsun

0

asgari ücretin artışı aslında pek bir şeyi değiştirmez. çünkü bütün mal ve hizmetlerin fiyatlarına enflasyonu daha hiç hesaba katmadan asgari ücretteki artış mutlaka yansıyacaktır. örneğin ekmeğin maliyetini düşünelim. ekmek için ihtiyaç olan undan yola çıkarsak unun üretildiği fabrikada işçilerin maaşı arttığı için doğal olarak unun maliyeti de artacak ve bu durum dorudan un fiyatlarına yansıyacak. un fiyatlarından dolayı ekmek fiyatları da artacak. ekmeği satan fırınların ortalama 5 kişi çalıştırdığını düşünelim asgari ücret artınca fırının aylık giderleri artacak bunu karşılamak için ürünlerine zam yapmak zorunda kalacak. doğal olarak asgari ücretteki artış aslında genel olarak ülkedeki bütün mal ve hizmetlerin fiyatının artmasına sebep olur bu yüzden çok da önemli bir değişiklik olarak görmüyorum. tabii ki ekonomi uzmanlarının bu konuda farklı düşünceleri olabilir ben normal bir vatandaş olarak dışarıdan baktığımda pek bir değişiklik göremiyorum.

0

gayet cüzi miktar demek isterdim fakat artan faizlerle bu miktar sadece bi birey için yeterli bi miktar para demek bi aile için bu maaş yeterli gereksinim barındırmıyor.

0

asgari ücretin 2020 tl olması olması bir yandan iyi oldu ama ayandan kötü oldu neden mi diyecek olursanız özellikle büyük şehirlerde yaşayan insan bu durumda çok sıkıntı çekmektedir gerek ev kirası gerse doğal gaz gibi temel ihtiyaçlar çok pahalı olduğu için geçinmek bir hayli zor oldu daha doların yükselmesini bile saymıyorum asgari ücret ile bir kişi zarda olsa zor da olsa geçinebilir iken bir den fazla kişi asla geçinemez

0

evet asgari ücret 2020 tl gerçekten de çok az bu devirde geçinmek çok zor. bekar bir insan için de az bana göre sonuçta bekar insana dürüst ne yani evlenecek yarın bir gün düğün yapacak bu para ona nasıl yetecek ki altınlar bile pahalı o param ona bile yetmez evlenmeyi bile yetmez. yani ev geçindirmek gerçekten de çok zor her şey pahalandı insanların artık bunu anlaması lazım şu an devlet bazı şeylere indirim verdi evet ama seçimden dolayı seçim bittikten sonra tekrar bunlar yükselecek gerçekten de hep sevecek ya geçen haberleri kadın çıktı. ben de bugün diyor çocuğuma diyor makarna yapıyorum yarın ne yapacağım diyor. yani insanlar 2020 ,tl ile dört dörtlük bir hayat yaşayamaz. gene her şeye zam geldi ütü tüplerinde para kalmazsın sonuçta kiracı insanlar var. şahsen ben de kendim kiracıyım benim eşim 3,700 tl olmasına rağmen gene de biz hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz. 2020 tl nerede 3700 tl nerede ama gene de yetişmiyor. millet nasıl yetiştirirsin 2020 tl ile gerçekten de anlamış değilim. devleti çok yükseliş yaptık diyorlar kendilerine övüyorlar ama aslında hiç de öyle değil. sadece amaçları kendilerini göstermek ama işte halk onlara inanıyor. haberlere çıktı herkes diyor bu para diyor yetersiz bana göre yetersiz yani ben 2020 tl ile geçinemem çünkü çok zor o parayla geçinmek.

1

önemli olan asgari ücretin artması değil alım gücü diye bas bas bağırılıyor ama halen asgari ücret 2020 lira oldu diye sevinenler var. enflasyon karşısında aldığımız asgari ücret iki ay içerisinde eridi bitti. tamam şimdi maaşımız 2020 lira oldu ama yılbaşından sonra gelecek zamlar karşısında maaşa gelen zam bize ne ölçüde fayda sağlayacak?

ayrıca işveren için ciddi bir mali külfet var şu kriz ortamında. muhtemelen işten çıkarmalar artacak ve bu da krize değil asgari ücretin artışına bağlanarak, ihale yine millete kalacak. keşke devlet şu kesintileri bir parça sırtlansa, taşın altına elini koysa da hem işveren hem işçi rahat bir nefes alsa. teşvik verdik demekle olmuyor ne yazık ki o teşvikler çok işçi çalıştıran firmalara, çok işçi çalıştıran firmanın gelir düzeyi de zaten o orandadır. olan yine küçük ölçekli firmalara olacak. bu zam beni asgari ücretli adına sevinmek bir kenara, kara kara düşündürdü açıkçası.

0

açıkçası bence hiç iyi olmadı. geçinemeyen insanlar var, katılıyorum ama asgari ücreti bu fiyatlara getireceğine eflasyonu düşürme politikasına gitse bence daha iyi olacaktı.çoğu işveren veya fabrikalar bu kadar ücreti veremeyecek ve işçi sayısın da azalmaya gidecek. işssizlik daha çok artacak,suriyeliler zaten hazır çalışmak için. asgari ücrete zam isteyenler açıkçası olaylara bu yönden bakmıyorlar bence.1603 tl ile geçinemeyenler var evet geçinilebilecek bir ücret değil açıkçası buna karşı bir şey demiyorum ancak asgarai ücreti 1800 tl yapıp eflasyonu düşürme politikası oynansaydı eğer bence daha iyi olacaktır. ev kirası 600 veren insan 500 verse elektrik, doğalgaz, su ve diğer faturalar toplamına 700 tl veren biri 550 verse ve ayrıca ev ve mutfak giderlerine 300 tl veren biri 230 verse toplamda 1300 gibi bir maliyet çıkacak ortaya 1800 tl asgari ücret olsa işçinin cebinde 500 tl gibi bir meblağ kalacaktır. şuan için asgari ücrete zam , elektriğe indirim, doğalgaza indirim, benzin ve motorin grubuna indirim bu indirimlerin mantıklı bir açıklaması şudur bence seçim vaadi kalmadığı için indirim politikasına gitti hükümet. 31 mart sonra gelecek zamları hayal bile edemiyorum 600 tl ev kirası veren biri 650 verecek , elektirik, doğalgaz,su ve faturalara toplam 700 veren biri 800 verecek , ev ve mutfak giderlerine 300 veren biri 400 verecek ve 400 tl verilen zam işçinin cebinden geri 350 tl sini alınması demek olacak.

0

bence hiç iyi olmadı ama en azından bekar bir insan için gerçekten yeter ama bekar olmayan bir insan için maalesef bu ücret yetmez.