0

işverenler için kötü oldu bu 2.020₺ asgari ücret ya?

herkes cikiyor diyor iscinin hakki,yok garibanin hakki..isverenin hakkini kim savunuyor?

6 cevap
0

ben yine sizinle ayni dusunmuyorum.
bugun asgari ucrette olan 400₺ lik artis,100 iscisi olan bir fabrikaya kafadan ek 40.000₺ maaliyet demek.
1.000 isci calistiran kurumsal fabrikalar da ise bu durum 400.000₺ ek maliyet demek.
halkin goremedigi ise su;isveren netice de para var gibisinden dusunuluyor.
bugun isci 2000₺ alir gider baska yerde de calisir 2000₺ alir.ama os adaminin zarari milyonlari asabilir..esas vergiyi yine is adamlari veriyor netice de.
halk icin guzel bir adim oldu ama is adamlari icin biraz sorunlu diyebiliriz.
bu durumda is adamlari sunu yapacaktir;maliyet arttirmak istemeyip isci cikaracaktir,buda issizligin arfmasina yol acmaktan baska bir ise yaramiyacak.hep halkci dusunuyorsunuz bu yuzden de is adamlarini zor durumda birakiyorsunuz.sizin patronunuz sinirsiz para kaynagi degil,devlette ayni sekilde.
asgari ucretli gece yataga basini koydugunda alacagi 2000₺ yi dusunurken isveren ek maliyeti dusunecek..isverenlerin bu durumu nasil atlatacagini bende merak ediyorum.emin olun ulke normal sartlarda olsa bile asgari ucretlinin 1 uykusu kacarken isverenin 2 uykusu kaciyor..hakkimiz da hayirlisi olsun.

1

iş veren çok alıştı neredeyse beleşe işçi çalıştırmaya ver 1600 tl para gece gündüz çalıştır yok öyle bir dünya. 2020 tl bile aslında çok yeterli değil ancak gene eskisinden 420 tl fazladır. kar kardır. bu ekonomik şartlar da ev kiralarının şehirler de en düşük 800-900 tl olduğunu düşünürsek artı bunlara ilaveten doğal gaz elektrik su internet faturalarını da 350-400 olduğunu düşünürsek zaten neredeyse 1200 tl si faturalara kiraya gidiyor. kalan para ile yani 820 tl ile pazar market alışverişlerine ve ulaşım ücretlerine biraz da giyim kuşama gittiğini düşünürsek elde avuçta geriye hiç birşey kalmıyor hele birde çocuğunuz varsa veya bu çocuğunuz üniversite okuyorsa hayat gerçekten çok zor oluyor. bütün bu etkenler göz önüne alındığında asgari ücretin daha önce de defalarca belirttiğim 2400-2500 seviyelerinde olmasını dilerdim.

1

asgari ne demek... en az demek alt limit demek.. devlet bunu bilerek diyor bu kadar paranın altında veremezsimn diyor. istanbul gibi bir yerde 2 bin tl bile az aslında... kiraları 1200 den aşağı bulamıyoruz. o da en az yani. köhne gibi bodrum katlarına 1200 deniliyor. asgari ücretli ne yapsın bu durumda... işverene konuşmak kolay.

1

valla iş verende ayrı tabi ama insanlar gecinemiyor o daha önemli bence bu bile az . zam gelir yakında herseye insanlar napsin para mı yetişiyor hiçbir şeye . maaşı alıyorum eve gelene kadar cebimde 50 lira para kalmıyor. insanlar için daha zor bence .

2

işveren insanda calistirabilecegi kişi sayısına göre alsın o zaman .eğer 2 den fazla işçi çalıştırabiliyorsa ıki işçi almak zorunda. ya da iki tane işçi alabiliyorsa işçilerin haklarını vermek zorunda . bu zamanda zaten geçim sıkıntısı olduğu için kimse geçinemiyor. o yüzden asgari ücretin 2020 tl olmamasi zaten artmaması mantıksız olur .düşünsenize bir kira veriyorsunuz bin tl geriye 500 tl kalıyor onunla kim geçinebilir ki .insanların çocukları var yani geçinmeleri için biraz fazla paraya ihtiyaçları var .asgari ücret çok az o yüzden 2020 tl den fazla bile olmalı bence.

1

iş verende elini vicdanına koyacak artık akşama kadar hayvanlar gini çalışan işçinin hakkını yemek günah değilmi az bile o maaş ev kirası olmuş 800 tl bunun faturası var mutfak masrafı var çocuğun okul parası var ne yapsın bu insanlar