0

rekabet insanların bir yarışmada veya bir iş yerinde daha yüksek bir mertebeye geçmek için bir iki kişinin veya birçok kişinin beraber yaptığı bir yarışma olarak da tanımlayabiliriz. rekabet iyidir ama gerçekten de adaletli olunursa daha iyidir insanlar bazen rekabet yani bir yarışma olduğunda mesela birbirleriyle rekabet ediyorlar o sonuca ulaşmak için ama daha sonra onların mesela hiçbir şekilde kazanmalarını istemiyorlar onlara karşı mesela çaylarına uyku ilacı katıyorlar yani bir sürü şey yapabiliriz aslında insanlar onların kazanmamaları için. mesela bir iş yerinde yüksek mertebeye ulaşmak için bir kişiyi 4 kişiyle mesela eğer ki rekabet ediyorsa ve hiçbir şekilde adaletli olmuyorsa bu yarışmada maalesef ki o kişi daha sonrasından da istiyor şekilde başarılı olamaz. rekabet yapayım derken insanlar başarılı olmayabilir bazen yani insanları adaletli olmalıdır aslında her yerde bu geçerlidir illaki bir yarışmada değil.

0

rekabet güzeldir ama adaletli olursa. rekabet insanların bir sonuca ulaşmak için birbiriyle yarışmasına denir. özellikle 1 yarışın ucunda ödül var ise ve bu ödül herkes tarafından istenilen güzel bir ödülse rekabet gittikçe artar. ve burada da iş yarışmayı hazırlayanlara düşer yarışma esnasında o kadar çok dikkatli olmalılar çünkü rekabet ilerlediği zaman yerini hırsa bırakır ve insanlar rekabet sırasında kazanmak için bazen yanlış yollara bile başvurabilirler bu da o yarışı hazırlayanlara düşer ve gerekli önlemleri almaları gerekir. eğer bütün gerekli önlemlerin alındığı ve hilenin imkansız olduğu rekabet alanları içinde gerçekten adaletli bir yarışma olur. bu yüzden rekabeti tatlı kılan adaletli olmasıdır.

1

aynı kulvarda yarışanlar, yani aynı işi yapan ve belirli amaca ulaşmaya çalışanlar arasında en iyisini yapma yarışması diyebiliriz.

kendi yeteneklerini ortaya koyarak, hile yapmadan, rakibini kötülemeden, onun yoluna taş koymadan ve küçümsemeden adaletli bir yarış yapılabilir.

0

rekabet birkaç kişi arasında olan çekişmeli bir yarışma yapılmasıdır. mesela şu anda sorumanideki yarışma gayette çekişmeli gidiyor bence .özellikle de ilk ondakiler sürekli yer değiştiriyorlar ve çok rekabetli olduğunu düşünüyorum. ayrıca eğer adaletli yarışma olmasaydı şimdiye adaletli yarışmayanlar banlanırlar o yüzden yılbaşına kadar olan yarışma hem adaletli ve hem de rekabetli bir yarışma olduğunu düşünüyorum.

0

rekabet belirli kisi ve gruplarla olan cekismeli kapismalardir.