0

şiddet hele ki şu günümüzde neredeyse haberlerde her gün gördüğümüz bir olay ve devletimizin buna gerçekten müdahale etmemesi de kötü bir şey daha dün haberlerde mesela şey gördüm kadını 19 yerinden bıçaklıyor ve sadece 4 yıl hapis çalıyordu yani bu haksızlık gibi bir şey yani haksızlık diye bir şey de direkt haksızlık yani devletinizin buna el atması lazım ve kadınlarımız da bu şey karşısında polise başvurmalı evden ayrılmalı bence bunu yapmalı yani listesini çıkartmak zorunda çünkü bu günlerde eminim ki yine şiddet görüp sessiz kalan kadınlarımız vardır

0

elinden gelen herseyi yapmalıdır hukuki olarak da gercek hayatta da

1

şiddete maruz kalan kadın kesinlikle bu durumu kendi içerisinde yaşamamalı ve yakın gördüğü bir kişiye ya da ailesini bu durumu anlatarak yardım istemelidir. eğer kendisi işin içinden çıkamıyorsun mutlaka bir destek alması gerekiyor. ayrıca böyle bir durumla karşılaştığında kesinlikle olayı örtbas etmeli ve bir an önce şiddet gördüğü eşinden ayrılma yoluna gitmelidir.çünkü bir kere şiddet gösteren bir kişi emin olun ki bunun devamını getirecektir. çünkü şiddet gösteren kişiler hasta ruhlu kişilerdir ve tedavi edilmeleri gerekir tedavi edilmedikleri sürece de bu huylarından asla vazgeçmezler.
o yüzden kesinlikle kocamdır yapar döverde severde gibi bir düşünce içerisinde girmemeli. en kısa yoldan kadının bir de önce ailesinden yardım istemesi gerekir. ailesinin yapabileceği bir durumda yoksa eğer polise giderek şiddet gördüğünü kanıtlayacak bir darp raporu almalı ve bunu polise beyan ederek koruma talebinde bulunmalıdır. şiddet kesinlikle kabul edilen bir şey olamaz. böyle bir durumla karşılaştığınızda tepkiniz kesinlikle net olmalıdır. çünkü ilerleyen dönemlerde bu şiddet görme durumu çok aşırıya kaçabilir. bu hasta ruhlu insanlarla bir arada yaşadığınız sürece can güvenliğiniz tehlike altındadır. özellikle evliliklerinde şiddet gören ve buna ses çıkarmayan insanlar ilerleyen dönemlerde gün canlılarından bile olabiliyorlar. eşleri tarafından öldürülen çok fazla kadın var hayatımızda. o yüzden kesinlikle şiddet gördüğünüz zaman üstünü örtmeye çalışmayın bu durumu asla hoş görmeyin. hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsiniz ve kadınlar kesinlikle dünyanın en güçlü varlıklarıdır. ayrıldığım zaman da bir şekilde ayakta kalmayı başarabilirsiniz. kocanız dahi olsa hiç kimseye muhtaç olmadığını aklınızdan çıkarmayın. bu dünyada sizden ve sizin sağlığınızdan canımızdan daha değerli hiçbir şey yoktur. bazı kadınlar sırf çocukları var diye bu duruma tahammül ediyorlar. ancak böyle bir ortamda yetişen çocuklar da hiç sağlıklı bir şekilde büyümüyorlar ve sürekli olarak yetiştikleri ortamda şiddet gördükleri için ilerleyen zamanlarda büyüdüklerinde kendileri de şiddet yanlısı insanlara dönüşüyorlar. kendinizin ve çocuklarınızın zarar görmemesi psikolojilerinin fazla etkilenmemesi için bu ortamdan kendinizi ve çocuklarınızı da bir an önce kurtarmanız gereklidir.

0

tabiki en yakin jandarma polis kim varsa ona siginmalidir. simdi kadina siddetin cezalari var zaten. sessiz kalmamalidir. devlet bu konuda kadinin arkasindadir yani. size el kaldirilmasina musade etmeyin. gerekirse kocanizi tehdit edin yapamasin birdaha. korkmayin..

0

yenilmezler gerçekten yüzsüzlük bayağı bir olmaya başladı hala devam ediyor ama ben bu erkekleri anlamış değilim.
gerçekten de nasıl bir insanlar nasıl bir kişiliğe sahip ben hiç anlamıyorum ben adı üstünde bir kadın bir kadının erkeğe gücü yetmez yani erkekler daha bunu anlayamadı ya erkek daha doğrusu onları erkek demek bence çok saçma benim gözümde kadına şiddet uygulayan erkek erkek değildir. eğer o erkek olsaydı karısına şiddet uygulamaz dışarıda gidip kendi cinsiyle kavga ederdi. şiddet gören kadın 155'i arayıp polise şikayette bulunup ve bir daha asla şikayetini geri çekmemesi lazım o kişiyi çok da sevsen o şikayeti çekmeyecek o kişi akıllanması lazım şimdi artık bu devirde kadına şiddet yok yani cezası var. öyle söyleyeyim cezası olduğunu bile bile yapan pislikler var. tamam bu dünya adaletsiz olabilir ama öteki dünyada ne yapacaklar allah'a nasıl hesap verecekler bu dünyada adalet olmayabilir ama öteki dünyada adalet var en azından öyle erkeklerin kanı beş para etmez kadına el kalkar mı ya kadın çiçektir kadınlar indir bence kadınlar dayak etmiyor dayağı hak eden kadınlar bile dayak atılmaz ayrılabilirler fazla uzatmaya gerek bile yok o zaman komple ayrılsınlar bitsin yani bence dayak çözüm değil hiçbir zaman adam gibi sadece şikayet etmesi lazım başka hiçbir şey yapamazsın ama biraz cesaret de olsa en azından o da onu dövmüş olur gerçi kadınlarda gücü yetmiyor artık ne yapsın allah yar ve yardımcıları olsun inşallah.

0

kadına şiddet artık günümüzde gerçekten çok çoğalmaya başladı artık kadınlar eşlerinden korktukları için hiç kimseye bir şey söyleyemiyorlar o yüzden çok üzülüyorum hallerine. kadın eğer ki şiddete maruz kalıyorsa o zaman ilk önce o kişiden uzaklaşmalıdır tabii ki de çocukları varsa onları da alıp gitmelidir ilk önce bir polis merkezine gitmedi daha sonra kadın sığınma evleri var artık orada kalabilir korunma talebi edebilir. en azından bunları yaparsan birazcık kendini kurtarmış olur tabii ki de daha sonra erkek kafasına koyduğu için hiçbir şekilde bir şey yapamıyor ama maalesef sonu önüne gidiyor en azından bunları yaparsa kendini birazcık kurtarmış olur diye düşünüyorum. bir akrabam da eşi tarafından şiddete maruz kalmıştı daha sonra aile mahkemesine gidip ve koruma talep edip en azından o kişiden uzaklaşmıştı ama sonunda maalesef ki kocası kafasına koyduğu için daha sonradan bir yere giderken kadını sıkıştırıp öldürmüştü. o yüzden de gerçekten çok üzücü aslında böyle durumlar keşke birazcık daha kadınlara şiddete uğrayan kadınlara yönelik birazcık daha gelişimi olsa polisler bile bazen hiçbir şekilde gidip de evlerinin başında bekliyorlarmış yani aslında bir çok ihmal var o yüzden de çok dikkatli olunmalıdır aslında ama maalesef ki sonu ölüm. keşke olmasa ama maalesef ki sonu ölüm oluyor eğer ki çocukları varsa onlara oluyor olan yapacak bir şey yok gerçekten.