0

arkadaşlar benim kahvaltıda en sevdiğim şeylerden bir tanesi çökelek, peynir, bal ,börek, çörek, çikolata hepsini çok seviyorum hepsi de kahvaltıda çok iyi gidiyor yanında da bir çay olacak tamam başka da bir şey istemiyorum.

0

kahvaltıda en çok reçelli ekmekleri beyaz peynir zeytin gibi yiyeceklerin bulunmasını isterim ve bana yetecek kadar yemeğe çalışırım. kahvaltı yapmadan bir gün olmaz bence.

1

kahvaltı gerçekten günün en önemli öğünüdür ve benim en sevdiğim önünde kahvaltıdır. kahvaltı yapmadan asla güne başlayamıyorum. zaten küçük yaşlardan başladı bu alışkanlık annem asla kahvaltı ettirmeden beni okula göndermezdi. başlarda çok zorla yerdim ancak bir süre sonra kahvaltı yapmadın zamanlar kendimi kötü hissetmeye başladım ve bu durumun bende alışkanlık haline geldiğini fark ettim sonrasındaysa kahvaltı yapmaya gerçekten çok sevdim.
benim için kahvaltıda olmazsa olmaz şeyler kesinlikle reçellerdir. sanırım ben de rahmetli anneme çekmişim o da en azından bir dilim reçelli ekmek yemeden doyduğumu hissetmiyorum diyordu ben de sofradan kalkmadan önce muhakkak reçelli bir dilim ekmek illaki yemek ihtiyacı hissediyorum. hiç yemesem bile soframda rengarenk reçelleri görmek benim çok hoşuma gidiyor ve gözümü doyuruyor ilk önce. bunun dışında kahvaltı daha yemeği en çok sevdiğim şey taze alınmış simit tir gerçekten kahvaltıda simit yemeyi çok seviyorum arasına özellikle beyaz peynir koyduğunda yanında da sıcacık bir çay varsa kahvaltı benim için şölene dönüşüyor resmen. ayrıca neredeyse her gün kahvaltıda yumurta olmasına dikkat ediyoruz. çünkü yumurta çok fazla doyurucu bir besin ve kahvaltıda yumurta yediğim zaman çok daha geç saatlerde acıkıyorum beni fazlaca tok tutuyor. kahvaltıda yemeği sevdiğim bir diğer şey ise patates kızartması ve yumurtalı ekmektir. özellikle hafta sonu kahvaltı yapacağımız zaman sıcak bir simit ve yanında kızartılmış patates olduğu zaman çok mutlu oluyorum. aslında şöyle düşündüm zaman kahvaltıda zeytin ve domates dışında yemeği sevmediğim çok fazla bir şey yok. kahvaltı sofrasında en tahammül edemediğim şey zeytindir ve zeytinin asla yakınlarımda olmasını istemiyorum ne masada muhakkak benden uzak bir yere konulmasını istiyorum. hatta sofrada zeytin olmazsa benden mutlusu olmuyor çünkü uzakta bile olsa onun gelen kokusu beni çok aşırı derecede rahatsız ediyor. kısacası zeytin olmasında sofrada ne olursa olsun ben hepsinden yerim sıkıntı değil. ne demişti cemal süreya ,kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı kesinlikle bence de öyle.

0

yani benim kahvaltı da hiçbir şekilde aram yoktur. ben genellikle kahvaltıda bol acılı menemen seviyorum, yani bekarlığından beri de böyleyim öyle 15 aydır oğlumun yüzünden kahvaltı yapıyorum o da benden beslendiği için çünkü sabah kahvaltısı her zaman sağlıklıdır ama artık bu aralar sadece bol acılı menemen yemeği tercih ediyorum.

0

kahvaltıda en çok yumurta peynir yemeği seviyorum yumurta sucuklu olacak benim için ya da çemenli yumurta olacak bizim buraların çemeni ünlüdür.. yanında da sıcacık çay olacak yani karnımızda olsun da ne olursa olsun.. aslında zeytin yemeyi de çok severim özellikle yeşil zeytin çok severim. siyah zeytini peki yemem. daha sonra yoğurt olacak her kahvaltıda bir tas yoğurt bitiririm. kahvaltı yapmayı gerçekten çok seviyorum yani üç öğün kahvaltı yaptım şikayet etmezdim herhalde..