1

tabii ki herkesin bir hayat telaşı vardır. dışarıdan bakıldığında çok boş bir hayata sahip olduğunu düşündüğünüz insanların bile bu hayat için ne kadar çabaladığını ve nasıl bir telaş içerisinde olduğunu asla bilemezsiniz. çünkü bir hayatı dışarıdan yargılamak gerçekten en kolay şeydir ve bu hayatı içerden yaşayan insan sadece bilebilir. örneğin , sürekli olarak evinde oturan bir ev hanımının bile çok büyük bir hayat telaşı vardır. her gün ne yemek yapacaklarını, evi nasıl temizleyeceklerini, çocukları okuldan gelene kadar tüm işleri bitirip bitiremeyeceklerini ve özellikle çocuklarının geleceğini sürekli olarak düşünerek bir telaş içerisine girerler.
mesela ben, şuan da işsiz bir insanım herkes sanıyor ki çok rahat bir insanım ve hiç bir şey çabalamıyorum ama durum kesinlikle dışardan göründüğü gibi değil işte. ben de sürekli olarak hayatımın nasıl geçeceği konusunda bir telaş yaşıyorum ve çaba gösteriyorum. sürekli olarak iş arıyorum ve bulamadıkça yıpranıyorum. ancak kimse bunun farkında bile değil maalesef.
yani herkesin bir hayat telaşı var. kimisi geçim sıkıntısı için, kimisi okul hayatı için , kimisi bir şeylere sahip olmak için çabalar durur ve yoğun bir telaşa girerler. bizler de kimin nasıl bir hayat telaşı içerisinde olduğunu bilemeyiz. dışardan yorum yapmak gerçekten çok kolay o hayatı sadece yaşayan bilir.

0

herkesin bir hayat telaşı vardır elbette, kimi sağlık açısından sıkıntılıdır kimi ise maddi açıdan sıkıntılıdır kimi huzur açısından. her insanın aslında kafalarında kurduğu bir takım düşünceler vardır, ve amaçları hayatta telaşı olmayan bir kişi yada şahıs yoktur.

0

evet herkesin bir hayat telaşı var. kiminin derdi var kiminin borcu var, kiminin sağlığı yerinde değil.herkes bir şeylerle uğraşıyor kimisi iş arıyor, kimisi işinden sıkılmış,çevresindeki insanlardan sıkılmış yani yaşamak gerçekten çok zor bir şey ..herkesin derdi ayrı kimse kimsenin ne çektiğini bilemiyor ve kimsenin kimseye faydası yok. bu zamanda insanlar hep kendilerini, çıkarlarını düşünüyorlar neden böyle olduğunu anlamıyorum ama ne zaman bu dünyada türkiye'de barış içinde yaşayacak insanlar birbirlerini çıkarsiz sevecekler, ne zaman bunlar yaşanacak gerçekten çok merak ediyorum. inşallah 2019 senesinde güzel şeyler yaşarız insanların çıkarsız hallerini görebiliriz, insanlar birbirlerini karşılıksız sevenler, inşallah saygıyı sevgiyi hayatımızda eksik etmeyiz. sevgi dolu bir hayat diliyorum hepinize sağlığı olmayanlara sağlık diliyorum dilekleri olanlara da dileklerinin gerçekleşmesini diliyorum.