0

çocuklar da göz çapaklanmasının farklı farklı nedenleri vardır göz de iltahap olabilir gözde enfeksyon olabilir bazı gözlerde kirik iltahapı vardır bu da gözün ve kiprik diplerin de çapaklanma gibi gözükür ama ciddi bir kiprik iltahapıdır göze temiz bakmak sürekli melhemle kiprikleri taramak vee dalin şampuanıyla hergün yıkamak kiprik iltahapını birazda olsun geçirir devam edilmediğin de tekrar olacaktır kardeşimin böyle bir sorunu var çünki sürekli kiprileri dökülmeye başladı artık doktor iyi bakılmazsa bu böyle devam eder kiprisiz kalıcanı söyledi her göz deki çapak çapak değil aslın da bu bir kiprik iltahapı olabilir

0

bu göz hastalığı her insanda her çocukda olmaz ama olursa da hastalık nedenleri gözde sulanma olursa bu çeşit çapaklanma yapabilir lakin çok uyuduğumuzdada çapaklanmalar olabilir ama eğer normal bir derecede çapaklanma varsa yapılan sonuçlar normaldir

0

dünyaya yeni gelen bebeklerde gözün çapaklanması ve yaşarması sık rastlanan bir durumdur. ancak uzun süren göz çapaklanmasının ciddiye alınması gerek çocuğun görme kabiliyetinin gelişimini olumsuz etkileyecek bu durumun tedavi edilmesi gerektir. 

0

yenidoğanda her hangi bir sorun teşkil etmemekle beraber göz bakımı yapılması gereken bir uygulamadır. gözün iç kısımdan dış kısıma ıslatılmış bir bez aracılığı ile tek hamlede temizlenmesi çok önemlidir. enfeksiyon olmadıktan sonra damla yada merhem sürülmesine gerek kalmaksızın kendiliğinden geçer.

0

çocuklarda göz çapaklanması bence ciddi bir sorun olabilir bunun hakkında pek bilgim yok fakat benim bir arkadaşım vardı yaklaşık 5-6 sınıftaydım ve bu arkadaşımın gözümde kaşlarına kadar böyle çapaklar var da hep böyle bembeyazdi ben bunu soruyorum işte benim bir hastalığım var diyordu bunlar geçici şeyler diyordu fazla şey değil diyor dur benim de oradan bilgim var yani arkadaşlar bu neden çıkıyor derseniz fazla uyumaktan çıkıyor diyebilirim çünkü o arkadaşımız eve gidiyor da uyuyordu hep hem fazla uyumaktan hem de fazla uymamaktan çıktığını düşünüyorum daha sonra arkadaşlar eğer gözleriniz çok yorar sanız ben de çıkabilir çünkü çapak o çapaklar biriken çöpler gözünüze girerse ağrı yapabilir arkadaşlar bir gün şey yaşamıştım sabaha kadar uyumadım sabah kalktığımda gözlerim çok feci bir şekilde açıyordu aynaya baktığımda gözlerim bembeyaziyi günde korkmuştum arkadaşlar ve daha sonra sabaha kadar uyumadım tanınan biri saat sonra öbür gün sabah ne kadar uyudum bayağı uyudum sabah kalktım yine göreceğim öyle ve düzenli bir uykuya girdiğimde gözlerimin düzeldiğini gördümyani çocuklar da bu hastalık belirtileri nelerdir derseniz yani fazla uyku uyumama uymamalarıeğer bunlara dikkat edin uyumak üzerine çünkü çocuklarda ile uyumak çok önemlidir 18 yaş altı bireylerde uyumak çok önemlidir çünkü uyuyunca hem boy uzar hem de kendinize geliştirirsiniz.

0

bebeklerin doğumdan sonraki 3 ay içerisinde gözlerinde sürekli çapaklanma yaşanmasının nedeni gözyaşı kanalı tıkanıklığına bağlıdır.çocuklarda çapaklanmaya sebep olan enfeksiyonlar sistemik gelişen durumlar sonucu ortaya çıkabilir.bazı enfeksiyonlar sadece gözde ortaya çıkabilir. bu durum çapakla birlikte gözde başka bulguları da ortaya çıkarır. çapaklanma bakteri enfeksiyonuna bağlı ise sarı yeşil bir akıntı görülebilir.. gözde tek taraflı çapaklanma durumunda göze gelen yabancı cisim ve travmalar akla gelir.göz çapaklanmasının nedenleri, göz enfeksiyonları,göze yabancı cisim kaçması,göze gelen bir travma ve gözyaşı kanalı tıkanıklığı gibi sağlık sorunlarının nedeni olabilir.bu gibi sorunlar yaşayan çocukları bir göz doktoruna götürmek gerekir.

0

bebeklerde göz çapaklanması çok sık görülen bir durumdur bebeğin gözü mikrop kapmış olabilir ya da bir nedeni olmayadabilir bunun için göz damlası veriliyor ve kısa sürede çapaklanma geçiyor.

0

göz çapaklanmasın bebeklerde en yaygın olarak sıvının dışarı atlamaması sonucu enfeksiyon dan meydana gelir. çapaklanmanın asıl sebeplerinden bir tanesi de sulu olan gözlerden dolayı oluşur. bir başka nedeni ise bebeklerin gözleri ile çok oynaması da olabilir eskiden bu sıkıntı bende de vardı uyumadan önce hep gözlerimi avuştururdum sulanan gözüm sabaha kadar kurumuş olurdu ve sabah resmen gözümü açamıcal gibi olurdum

0

hic bise olmaz ama siz genede tedbirli olun ve en uzmanlarına sorun çünkü ben yani ben kendimden yola çıkıyim benim gözümde çapak yoktu annem hep temizliyomus ama yani bi degisim yok daha ultra süper görme felan yok.

0

fazlaysa gelcekte kör olabiir görü yetenmeği önemli bu yüzden ressam olamaz.

0

göz sorunlarına yol acar bunu önlemek için devamlı olarak konturollere gidilmelidir bu durumu önlemek için

0

göz çapaklanması hafif enfeksiyon belirtisidir. gözle ilgili olabilir de olmayabilir de. bir hastalıktan çok bir semptomdur. bir çok enfeksiyonda , sinüzitte , göze toz kaçmasında uyku halindeyken gözün savunma mekanizmasının çalışmasının sonucu oluşur.

0

gözlerde kanal tıkanması olabilir bunu önlemek için ameliyat olmalısınız.

0

bunun sebebi çok sulanan gözlerdir,hemen bir doktora gitmenizi öneriyorum

0

bebeklerde bu çapaklanma tek taraflı olursa göz yaşı kanalı tıkanıklığı olabilir diyebiliyorum.
bu dabasit bir masaj yöntemiyle giderilebiliyor.

0

göz çapaklanması bildiğim kadarıyla mikrobik bir rahatsızlık. doktora gösterilmeli ve yazılan damlanın dikkatlice ve aksatmadan kullanılması gerekir.

0

gözlerin çok sulanmasının bir göstergesi olabilir.

0

göz sıvısının fazla olması veya uykusuzluk sebebi olabilir

0

çok sulanan gözlerde meydana gelir. doktora gitmeniz gerekir.

0

goz sulanmasi ve kasinmasi gece uyumadan ve yuzunun yikanmasi halinde olusur fakar doktora gitmekte fayda vardir