0

hamilelik döneminde kadında bazı hormonal bozukluklar oluyor en önemlisi kişide normal gündelik hayattan daha fazla acıkma yemek yemek istediği oluşuyor çok yemek yendiği zaman vücuttaki karbonhidrat yağ orani artıyor buda sadece yüzde değil bütün vücutta bazı lekelere neden olabiliyor.

0

bebek annenin kanindan plesenta yardimiyla beslenmeye basladigi icin annein kaninda ki vitamin ve mineraller bebege aktarilmaya baslar ve anne de vitamin mineral kayiplari meydana gelmeye başlar bu bir nedendir azalan vitaminler nedeniyle olusabilir bir de hamilelikle beraber annein cildi hassaslamaya baslar ve gunes lekeleri bile olusmaya baslar cocuk dogurmak gercekten zor bir meseledir cilt problemleri yaninda anne de catlaklar olusur odemler olusur dis problemleri olusabilir annelerimizin kiymetini bilmeliyiz

0

hamilelikte kadınlarda cilt sorunu var bazılarında yüzün renginin değişmesinin hormonlardandır yani hamilelik döneminde hormon dengeleri kadından kadına değişmektedir bazıların yüzlerinde kahve rengi noktalar bazılarında siyah nokta göbek çatlakları bazıları da hamilelikte güzelleşir bazilarida cirkinlesir.

0

hamile kişilerde cilt sorunlarının çıkma sebebi hormonlardır. çünkü bebeğin anne rahmine düşmesinden hemen sonra farklı hormonlar salgılanmaya başlar. bu şekilde zaten bebeğim varlığı tespit edilir .bu hormonlar da elbette ki anneye birtakım etkisini gösterir ayretten düzenli beslenemeyen sürekli bulantısı olan kişilerde yeme içmeden dolayı cilt sorunları yaşarlar çatlaklar vesaire oluşur. fazla kilo olan kişiler olur yüzlerinde aşırı şişlik ve hareketsiz oldukları zaman da ödem oluşabilir.

0

hamilelik dünyadaki en güzel duygulardan biridir.hamile insanlar içerisinde yeni bir hayata can verirler aslında.hamilelik dönminde kadınlarımız çok hassas ve zayıf olurlar .bunun sebebi içerlerinde bir can daha beslemeleridir. bu kadar güzel bir durumda onlara çok yardımcı olmalıyız.hamilelik döneminde kadınlarımızın hormonları normalden farklı bir boyuta taşınır.bu boyutta vücütlarında çok farklı hormonel ve fiziksel değişimler gerçeklerşir. kilo almak, cilt rahatsızlıkları geçirmek gibi .
cilt sorunlarının artmasında temel şey çok düzensiz beslenmeleridir.hamileyken bireylerin canı çok farklı şeyler ister.yağlı sağlıksız yada sağlıklı şeyler.bunlar düzensiz beslenmeler hamilelerin cildinde çok ciddi rahatsızlıklar olmasına sebep olur .daha çok meyve sebze tüketmek onları bu cilt rahatsızlıklarından kurtarır.
aynı zamanda hamile bireylerin çok fazla strese girmesi de onların cildinde rahatsızlıklar geçirmesine neden olur.hamileyken annelerimizi eşimizi mutlaka mutlu etmeliyiz.her zaman mutlu etmeliyiz elbette ama hamileyken daha çok dikkat etmeliyiz.olası üzüntüler sadece cilt rahatsızlıklarına sebep olmaz .aynı zamanda bebek ve anne için de çok ciddi rahatsızlıklar doğurabilir.

0

hamilelik döneminde karnın şişmesi, hormonların sürekli değişiklik göstermesi cilt sorunlarına yol açmaktadır

0

vücut içerisinde insan oluştuğundan dolayı karın bölgesi genişleyip gerilmekte olduğundan dolayı vücut bu durumuna alışkın olmadığı için çatlaklar oluşmaktadır. uzman kişilere danışarak bunları minimum seviyeye indirmek oldukça sağlıklıdır. doğum sonrası tekrar vücudun eski haline gelmesi için alanında uzman kişilerden yardım alınması gerekiyor. kalıcı hasar olmadan önlem alınmasın faydalı olur. bunlar için artı olarak kremler mevcuttur fakat bunları yaparken içinizde can taşıdığınızı unutmayın çocuklarınızda ileriye dönük problem yaşamamanız için herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştırıp uygulamamız gerekir.

0

hormonların değişmesi bence başka sebebi olamaz

0

cilt sorunundan kastınız çatlaklar ise 50 kilo iken 80 kilo ya çıkarsanız vücüunuzda deformasyon olur tabi birdekız ise annenim güzelliğini alır derler ama bence hamilelik kadınları güzelleştirir. tabi bütün hormonlar olduğundan farklı çalışıyor nitekim cilt de birtakım deformasyon olabilir. ve ilerleyen dönemlerde bebek büyüdükçe karaciğere baskı yapar ve bu gebelik kaşıntısına neden olur. bu da haliyle cilt sorunlarına sebep olur.

0

aslında hamilelik döneminde hangi kadında ne gibi değişiklik olacağı önceden bilinmez ve zamanla yaşayarak öğrenilir bazı anne adayları hamilelik döneminde herhangi bir cilt sorunu yaşamazken bazılarında cilt kuruluğu, karın çatlaklığı, kaşıntı, ciltte yağlanma gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. yine bazı anne adaylarında da başta yüz olmak üzere vücudun çeşitli yerlerinde küçük küçük lekeler oluşabilir. gebelikte cilt değişikliklerine sebep olan şey gebeliğe bağlı her türlü değişkende olduğu gibi gebeliğe bağlı olarak artan hormonlardır. mesela kloazma dediğimiz şey gerçekleşir; yüzün cilt rengi sıklıkla yanaklar alın üst dudak burun ve çenede düzensiz kahverengi lekelerdir. bu aslında halk arasında gebelik maskesi olarak bilinir. çok sıklıkla görülen bu pigment artışı doğumdan sonra sıklıkla ortadan kalkar. yine özellikle sekizinci haftadan itibaren değişen hormonal ortam bazı anne adaylarında önceden varolan sivilcelerin artmasına veya ilk defa gebelik döneminde sivilcelerin ortaya çıkmasına sebep olur. ender durumlarda ise varolan sivilcelerde azalma görülür ama bu gerçekten ender bir durumdur. yüz cildi temiz ve kuru tutulmalıdır ayrıca sivilceler kozmetik sorun yarattığından doktor önerisine gört bitkisel ilaçlar kullanılabilir. yine tırnaklar cildin bir uzantısı olarak kabul edilirler ve gebelik döneminde artan hormonların etkisiyle tırnaklar yumuşalır, incelir ve kolay kırılır hale gelebilirler. bu dönemde bulaşık çamaşır yıkarken vs ele eldiven giymek kurtarıcı olabilir. ayrıca bu dönemde başta yüzde olmak üzere cilt üzerinde örümcek tarzında ince damarlar ortaya çıkar. bu tür oluşumlar sıklıkla yüzde, boyunda ve karın üzerinde görülür. merkezde bir damar ve bu damardan etrafa adet bir örümceğin ayakları gibi ışınsal olarak yayılan kılcal damarlanmalar şeklindedir. gebelik dışı bir dönemde ortaya çıktıklarında bir karaciğer hastalığı düşündürmelerine karşın gebelikte artan hormonların etkisine bağlı fizyolojik olarak ortaya çıkabilirler gebelik bittikten sonra da kısa süre içisinde kaybolurlar. bir şikayete yol açmadıkları müddetçe tedavi gereksizdir çünkü hormonlara bağlı doğal bir durum olarak kabul edilir. ama bence kadınların bu dönemde dert ettiği en önemli problem çatlaklardır. gebelik döneminde kadınların önemli bir kısmında karın cildinde kalçalarda ve göğüslerde çatlaklar ortaya çıkar. cildin aşırı gerilmesine bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklerdir ve çoğu zaman çatlayan bölgelerde tabloya rahatsız edici bir kaşıntı da eşlik eder. şu unutulmamalıdır ki gebelik döneminde kırmızı görünümde olan çatlaklar bebeğin doğmasından kısa süte sonra

0

tek vücudu iki kişi kullanmaktan kat dolay olan şeylerdir vücut daha hassas olur bu yüzden de sivilceler meydana gelir

0

hamilelik döneminde cilt sorunlarının artma sebeplerinden biri de hormonlardır yani hamilelik döneminde hormon dengeleri değişir ve bir çok farklı sebepler farklı rahatsızlıklar veya çeşitli durumlar ortaya çıkabilir. hamilelik dönemi hem riskli bir dönemdir hemde hassas bri dönemdir ve bu dönem genellikle duygusal yönden çok hassas geçmektedir. evet hormon dengeleri değiştiği için de cilt sorunları gibi bazı durumlar rahatsızlıklar ortaya çıkabilir ancak bu bir süreçtir ve herkese göre değişir ve farklı seyredebilir. yani bazı insanlar da görülebilir bünyesi ve hormon yapısı gereği cilt sorunu gibi durumlar yaşanabilir. bazı innsalrda ise başka hormonal problemler ortaya çıkar bu kişiden kişiye farklılık gösterir özellikle kızarıklık, deride dökülmeler, sivilce benzeri isilik türü oluşan yağ bezleri, siyah noktalar, veya ciltte çeşitli lekeler olarakta kendin gösterebilir. birde hamilelik evresinde biliyorsunuz ki aşerme dönemi vardır bu dönemde belki yediklerimi ve içtiklerimize dikkat edemiyor olabiliriz canımız çektiği için. bu gibi yediğimiz besinlerden kaynaklıda ciltte bozulmalar meydana gelebilir.

0

bunun en baştaki nedene kullanılan kozmetik ürünler bu ürünlerin içinde birçok zarar verecek maddeler vardır tabii aldığınız ürünün kalitesi parasını önemlidir ucuz ürünler daha çok zarar verici maddeler bulundurur içinde bunlarda vücudunuzda bazı tepkimelere neden olur kaşıntılar sivilce çıkması ve benzeri olaylara neden olur bu yüzden cilt bakımına önem veriyorsak ise ucuz eşyalardan kaçıp kaliteli kozmetik ürünlerini kullanmalıyız

0

bunun nedeni vücuttaki hormonal değişikler yüzündendir. ayrıca kadının içinde başka bir canlı büyümeye başlar gereksiz kilo almalar gözükebilir. vücutta sarkmalar yaşanabilir. bunlar iştah açılmasından kaynaklanıyor.

0

aslında her hamilelikte cilt yapısı tamamen bozulmaz. nasıl yani diyeceksiniz şimdi bir erkek bebeğe hamile olan anne adayı daha da güzelleşir cildi onarılır ciltte ki lekelerde azalmalar meydana gelir. bunun nedenine gelecek olursak biliyorsunuz ki bizlerde yani her insan da hem erkeklik hormonu hemde kadınlık hormonu vardır. kadınlarda kadınlık hormonu fazlayken erkeklerde tam tersine erkeklik hormonu fazladır. erkek bebeğe hamile olan anne vucutta bulunan bütün erkeklik hormonunu bebeğe aktarırken kendişinde sadece dişilik hormonları kalır bu da kadını daha güzel ve dişi bir hale getirir. fakat kız bebeğe hamile olan anne, erkek bebeğe hamile olan bir annenin tam tersine bebeğine kadınlık hormonu verir ve kendisindeki kadınlık hormonu seviyesi düşüşe geçer. bu yüzden ciltte bozulmalar meydana gelir ve anne biraz da erkeksi bir tavır alır dişilik hormonu azaldığından dolayı. yani demem o ki aslında her hamile kadın da bu tür cilt sorunları olmuyor bu sadece kız bebeğe hamile olan anneler de daha sık gözlenmektedir.

0

vücutta ki hormonel dengelerin bozulmasından dolayı . vücut bir çok sorunla karşı karşıyakalır

0

vücuttaki hormanal dengenin bozulması sonucu oluşur.

0

vucuttaki hormonal dengenin bozulması sonucudur

0

bu sorun tüm gebelerde karşımıza çıkmasada bazılarında ortaya çıkar. fakat bu halk arasında kız olursa annenin güzelliğini alması olarak adlandırılır. bu durum aslında hormonal değişikliklerin sonucudur. vücutta çatlak oluşması vücudun su toplaması ve şişmesi doğuma kadar süregelen durumlardır. yüzlerde çillenmeler oluşabilir. özellikle stresli hamilelik geçirenlerde bu durum daha da çoğalır. günümüzde bilinçli gebeler bu durumu önlemek için birçok cilt kremi kullanır. çatlakların giderilmesinde büyük bir etkendir.

0

benim fikrim bir camın içinden bir canlı daha çıkıyor ve o canlının bazı yerlerinden yani 100 sorunları vesaire başka diğerlerini alarak kendini büyütüyor diye biliyorum ama net bir kararım yok yani o çocuk sizden alıyor ben o sırada cilt bulduklarına neden oluyor bence bu şekilde oluyor çünkü başka türlü olmasının nedeni olacağını düşünmüyorum siz bildiğiniz çocuğunuza veriyorsunuz çünkü çocuk deri falan topluyor nasıl oluyor hayretler içinde zaten bunu bilmiyorum ama ya bir canlının bir canlıya verdiği gibi bir yorum yapabilirim ben sizin olan noktalarınızdan alıyor kendi tarafına koyuyor bence bu şekilde ama cevapları tekrardan bakacağım doğrusu neymiş öğreneceğim kolay gelsin