0
0

sanır çok önemlidir, bir işe bir etmek, bir kişi sabır etmek , bir habere sabır etmek sabır allahın kuluna sınav etmek dır.

0

hayatımız sabır üzerine kurulu zeten. yemeğin pişmesini beklemek, durakta otobüs beklemek, bankada sıra beklemek, markette kasa önünde sıra beklemek. yani her isin başı sabir. her sabrın sonunda da muhakkak bir güzellik vardır.

0

sabır bence kısa kelineyle çok iyi hz. muhammed sav çok sabredermiş ve bizimde onun gibi olmamızı ister

1

sabır tabii ki de çok önemli. zaten peygamber efendimiz hazreti muhammed sallallahu aleyhi ve sellem çok sabırlıymis. hani keşke herkes de peygamber sabrı olsa ama işte olmuyor maalesef. hani rabb'im her zaman sabırla insanı çok seven sonuçta sabrın sonu selamettir ve insanlar sabırlı olduğun sürece rabbim onlara fazlasını verilmiş ama işte bazı insanlar isyan ettiğinden dolayı sabır etmedikleri için hiçbir şekilde bir şey kazanamıyorlar. normalde ben de sabırlı bir insan değilimdir. o da çocuk olduktan sonra oldu. yani aslında sabırlı olman lazım bazen falan çok sinirlendiğinde sabır sabır sabır çekiyorum. hani insanın elinden bir şey gelmedi mi gene de ama rahatlıyor sabır çekerek. sabır allah katında bile önemlidir l. sonuçta sabır güzel bir şey yani.

0

sabir bence çok önemli bir detay insanlar sabır etmezse sonu göremez hersey hemen olsun bitsin isteriz ama hayat öyle değil malesef güzel şeyler yaşamak için sabırla beklemek çok önemli o yüzden sabretmeliyiz ve beklemeliyiz. zaten istediğimiz hersey hemen olsaydı onun kıymetini belkide bu kadar çok bilmedik.

0

sabır bence gerçekten çok önemli ve sabreden gerçekten istediği birçok şeyi ulaşıyor . ben genelde çok sabırsız bir insanımdır ama bu huyumu hiç sevmiyorum çünkü sabırsız biri olduğum için kafama taktığım bir şeyi yapıncaya kadar içim rahat etmiyor. ve aklımda sürekli oluyor. o yüzden gerçekten çok sabırlı bir insan olmak isterdim. hatta bazen sabırsız olduğum için çok çabuk sinirleniyorum ve bu sindirimin sonucu bana çok negatif bir şekilde geri dönüyor. yani sabırsız olmak aslında bize hiçbir şey kazandırmıyor. aksine bizden çok şey kaybettiriyor. bir söz vardır sabreden derviş muradına erermiş diye. gerçekten bu söz çok doğru katılıyorum. hatta bu sözü şöyle desteklemek istiyorum. ben müge anlının programını sürekli takip ediyorum. bazen cinayetleri aydınlatmaya çalışırken gerçekten o kadar çok sabrediyor ki günlerce konuşuyor. bir sorduğu soruyu sürekli soruyor birkaç kez soruyor mesela hani aradan zaman geçtikçe tekrar tekrar soruyor ve karşısındaki insan illaki bir açık veriyor. ve sonunda o cinayeti aydınlatıyor sabrettiği için mükafatını alıyor. hatta müge anlı'da bir cinayet vardı himmet diye bir adam 3 yaşındaki engelli bir çocuğa tecavüz edip öldürmüştü ve gerçekten o kadar tedirgindi ki müge anlı değil herkes orada ondan çok emin di onun öldürdüğü ne. biz bile televizyondan yani o adama o kadar öfkelendi ki ama müge anlı onunla gayet sakin sabırlı bir şekilde konuştu ki ve sonunda o adama canlı yayında tecavüzü itiraf ettirdi. eğer o kadar sabırlı ve sakin olmasaydı belki de kesinlikle itiraf ettiremeyecekkti ve bu kadar başarılı olamayacaktı. o yüzden ben bu programı izledikten sonra sabrın çok önemli bir şey olduğunu iyice anladım.