0

telefonların şarjdan çıkmamasının en temel sebebi tabii ki de batarya ömrünün kısalması ve gün içerisinde çok aktif olarak kullanılmasıdır. günümüz toplumunda insanlar artık akıllı telefonları ellerinden düşürmüyorlar. bu kesinlikle insanların suçu falan değil buna mecbur kılan, bizleri bu duruma iten sistemin suçudur. bundan kaynaklı olarak da haliyle her insan akıllı telefonlarıyla günde 7-8 saatini harcar duruma gelmiştir. biriyle mesajlaşmak için, görüntülü konuşmak için, internete girmek için, sosyal medyaya bakmak için, haberleri okumak için vs. gibi bir çok nedenden dolayı telefonlar elimizden düşmüyor. telefonları uzun süreli kullanmakta şarj ömrünü git gide azaltıyor. yeni aldığınız bir telefonu günde 7-8 saat kullanabilirsiniz. şarjınız sizi bir gün boyunca götürür. fakat her geçen gün fark edeceksiniz ki şarj ömrünüz git gide kısalıyor sizler artık 1 değil günde 2 defa telefonunuzu şarj etmek zorunda kalıyorsunuz. özellikle telefon şarj halindeyken, onunla uğraşmak ekstra bir efor sarf ettiriyor. telefonlar şarj olurken batarya ve şarj kablosunun takılı olduğu priz arasında bir akım olur, bu akım sonucunda batarya bir işlem görüyor olur ve ısınmaya başlar. siz eğer bunun üstüne birde o an telefonda bir uygulamada olursanız telefonunuz ekstra performans sergilemek zorunda kalıp daha çok yorulacaktır buda batarya ve sarj ömrünüzü kısaltacaktır. ayrıca bir çok firma da artık telefonlara yaptıkları güncellemeler ile telefon ömrünü kısalttıklarını bizzat itiraf etmişlerdir. yeni çıkan telefonları insanların daha bir mecburiyetle almasını mecbur kılan bu firmalar eğer bu olmasa bile kendi çıkardıkları şarj aletleri, bataryalar ile insanları son derece kendilerine muhtaç hale getiriyorlar. hangi akıllı telefonu alırsanız alın hiç fark etmez fiyatı. 3 ay sonra görün aldığınız telefon da yavaş yavaş günde 2-3 defa şarj olmaya başlayacak. bunun için tek bir çare var, 1. ihtimal ya çok zengin olacaksınız telefona verdiğiniz para dışında ayda 100-200 tl bataryaya şarj aletine para bayılacaksınız. yada 2. ihtimal akıllı telefon kullanmayacaksınız. bunun dışında hiçbir şekilde buna çözüm bulma imkanınız yoktur. anlık veya günlük çözümler bulabilirsiniz belki ancak bunlar kısa vadeli çözümlerdir. uzun vadede buna çözüm bulmak neredeyse imkansız haldedir. işte bu yüzden akıllı telefonlar şarjdan bir türlü çıkmıyor.

0

telefonlar gün içerisinde çok oynadığımız için yetmiyor.

1

gün içerisinde çok uzun sureler elimizde telefon olduğu için ve artık neredeyse her işinizde telefonlar sayesinde halledebildiniz ve bilgisayara bile ihtiyaç duymadığı geçiyorum telefonlarınıza şarj eskisi kadar fazla gitmemeye başlamıştır. bu sebepten dolayı da telefonlarımızı sürekli olarak şarj aleti ihtiyacı hissediyoruz ve çoğu zaman telefonların şarja taktıktan sonra bile dayanamayıp telefonla oynamaya devam ediyoruz. bir şekilde davrandığınız içinde kısa süre içerisinde telefonlarımızın bataryasına maalesef zarar veriyoruz.
telefonlarımızın bataryasını zarar görmeye başladıktan sonra da şarj ömürleri çok daha fazla su almaya başlayacaktır ve bu yüzden de gün içerisinde telefonları çok daha fazla şarja takma ihtiyacı hissetmek zorunda kalıyoruz. telefonu ilk aldığımız zamanlarda günde 1 defa ya da iki günde bir şarja takarken ilerleyen dönemlerde çok daha fazla şarja takmaya başlıyoruz bu sebepten dolayı. ayrıca ilk aldığımız zamanlarda telefonlarımıza kıyamıyoruz ve kendi kendimize bu telefonu iyi kullanacağım fazla yıpratma yiyeceğim diye söz veriyorum ama zaman geçtikten sonra her şeyi olan ilginizden eksildiği gibi telefonumuz olan ilgi ve alakamız da eksilecek ve daha fazla hor kullanmaya başlayacağız. ayrıca akıllı telefonlar ile çok fazla uygulama kullanıp, oyunlar oynayabiliyoruz bunlarda telefonu ağırlaştıran ve şarjını daha hızlı bitiren sebeplerdir. hal böyle olunca da gün içerisinde telefonların şarjdan çıkmaması da gayet normal bir şey oluyor.

0

çünkü sürekli elimizdeler hayatımız bir parçası oldular artık.

0

telefonu şarjdan çıkmamasının asıl sebebi telefonla çok uğraşmaktır ve telefonumuza çok şarj yiyen uygulamalar yüklememizdir. bazı uygulamalar gerçekten arka planda çalıştığı için çok şarjımızı yiyor ve telefonu sürekli şarja takmak da şarjı bitirebilir. ara sıra telefonunuzu kapatıp dinlendirmeliyiz bence yoksa telefonunuzun ömrü çok kısa olabilir şimdiki zamanda insanlar telefonsuz yaşayamadıkları için hayatlarının büyük bir bölümü telefondan ibaret olduğu için telefonların tabii ki de şarjı dayanmıyor ve bu yüzden şarjdan hiç çıkmıyor.