0

bence güzellik daha doğrusu etkileyicilik insanların bakış açısını olumlu yönde geliştirir. fakat oluşan olumlu sonuç kişinin karakteri ile sağlamlaşabilir.

0

yukarıda yazan arkadaş demiski güzel veya çirkin olmayı biz seçmiyoruz allah yaratıyor diye bu bir seçim değil ve allah niye seni güzel veya çirkin yaratsin güzel veya çirkin olmak tamamen genetik bir olaydır. aileden gelen genetik bir olaydir güzel ve çirkinlik diye birsey yok. konu uzar gider neyse güzel olan insanlar her yerde öne çıkar ilgiyi kendine çeker ve diğer insanlar arasında bir fark olur tabiki ama dış güzellik kadar iç güzellik de onemlidir.

1

valla kardeşim öyle ahım sahim bir guzelligim olmadığı için hiç fark yaratmadım:)
yani önemli olan kalp güzelliği,huy güzelliği vs hep palavra bana göre. insanlar dış güzelliğe bakıp, değerlendirme yapıyorlar.bu gercek yani diğerleri boş laf bana göre.

0

kimse kendi istegiyle güzel olmayı veya çirkin olmayı seçemez . çünkü bizi yaratan allah'tır . biz insanlar bakımlı ve temiz olarak güzel görünmeye çalışırız . genel olarak insanlar güzel olan insanlar akardı farklı yaklaşabilir onlarla daha çok ilgilenebilirler . fakat ben kendimce böyle düşünmem . kimsenin üzerinde güzel veya çirkin diye bir ayrım yapıp ona göre davranmaya çalışmam . aksine güzellik insanın icindedir . bana içi güzel insan lazım daha çok . içi kötü olan insan uzak dursun evet bakın bu konu da farklılık yaratabilirim . ancak görsel olarak kimseye bu tür düşünceleri ve münasebetleri yakıştıramam .

0

güzel boylu poslu ve endamlı olan insanlar daha çok çekici bulunuyor ve hemen dikkat çekiyorlar .o yüzden diğer insanlara göre fark yaratırlar .fakat burada önemli olan iç güzelliğidir bir insan güzel olup da iç güzelliği olmadıktan sonra ne işe yarar ki .ben güzelliğe baktığım kadar iç güzelliğe de bakarım. hatta bazen iç güzelliği o kadar çok sevdirir ki dış güzelliğini görmem bile.

0

vallahi bu zamanda insanlar önce güzelliğe fiziğe bakıyorlar. ama bir süre sonra o güzellik ve fizik hiçbir şekilde önemli olmuyor .çünkü insanın kalbini gördükten sonra güzelliğini de bir önemi kalmıyor kalbin içini sevmediğiniz insanın dışında bir önemi olmuyor açıkçası ama dışı da güzel olup içi de güzel olursa tadından yenmez gerçekten de öyle insanlar olmamız dileğiyle kalbimiz güzel olsun yeter ki. allah bizi zaten en güzel şekilde yaratmış.