1

hayatta yaşamış olduğumuz korkular daha önce yaşamış olduğumuz ve sonucunda kötü tecrübeler edinmiş olduğumuz olaylar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. örneğin ,küçükken denizde bir boğulma tehlikesi yaşamışsanız eğer ilerleyen zamanlarda denizden korkmaya başlarsınız ve yüzmek ,denize girmek hatta sizin için bir fobi haline gelir ve kesinlikle bunu yapmaktan kaçınır bir hale gelirsiniz ya da bunun gibi daha önce küçükken yaşamış olduğunuz travmalar özellikle birkaç kere evde yalnız bırakılmışsanız , odalara kilitlendi iseniz ,karanlık ortamlarda bırakıldıysanız, ilerleyen zamanlarda bunlar ağır fobiler olarak ortaya çıkabilir. küçükken sürekli odaya kilitlenerek ceza verilen bir çocuk ileride büyüdüğü zaman kapalı alan korkusu yaşamaya başlayabilir ya da evde yalnız bırakılan bir çocuk ilerleyen dönemlerde yalnızlık korkusu içerisine girebilir ve hiçbir şekilde evde yalnız başına kalamaz. o yüzden çok büyük korkularımız kesinlikle çocukluk döneminde yaşamış olduğumuz bazı olaylardan ileri gelmektedir. yaşamış olduğumuzu kötü tecrübelerden dolayı bazı şeylere çok daha temkinli yaklaşırız ve hatta bunları asla yapamaz hale geliriz çoğu zaman.
hayatımızda yaşadığımız pişmanlıklar ise ,yapmış olduğumuz bazı şeylerden dolayı kendimizi kötü hissetmektir. yaşadığımız bu şeyler sonucunda kötü olaylar ortaya çıktıysa eğer insan keşke yapmasaydım bu işe hiç bulaşmasaydım ,hayatıma bu olumsuzlukları sokmasaydım diye düşünerek bir takım pişmanlıklar yaşayabiliyor. ama insanoğlu kesinlikle bir şeyi yaşayıp görmeden de bundan pişmanlık duyacağını bilemiyor maalesef. o yüzden önce denemek istiyor. denedikten sonra zaten çok iyi bir şey yaptığını düşünebileceği gibi tam tersine pişmanlıkta duyabilir. pişmanlıklar da insanlar için çünkü zaten yapmış olduğumuz şeylerin kötü sonuçlar doğuracağını biliyor olsak kesinlikle en başından önlemimizi alırız ve bu işleri asla bulaşmayız. ancak yapmış olduğumuz bazı hatalar yüzünden insan çokça keşkeler yaşayabiliyor. böyle durumlarda da ortaya çok büyük pişmanlıklar çıkabiliyor maalesef.

0

hayattaki korkular şundan kaynakları daha önce yapıp da sonucu kötü olan bir şey varsa o bizim için artık bir korku olur. o şeyi tekrardan yaşamaya cesaretimiz kalmaz ve korkarız ..pişmanlıklar da yaptığımız hataların bedelini öderiz pişman oluruz ama tekrardan yapmadığımız sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum inşallah her zaman doğruyu güzeli yaparız hayatımızda korkular ve pişmanlıklar tamamen bizim yaptığımız hatalardan ve düştüğümüz yanlışlıklardan kaynaklanır.