0

gördüğüm zaman yoksullara yardım etmeyi düşünüyorum ama öğrenci olduğum için edemiyorum.

1

evet ettim, hatta eşim bana kızardı etme bunlara yardım. dilencilerden bahsediyorum. ben gizlice cebime para koyardım, bilirdim nasılsa karşıma çıkacak, eşime çaktırmadan verirdim yine de.
bir gün evimin balkonunda otururken gelen dilencinin aşırı ısrarı ve dakikalarca beni taciz etmesinden sonra yemin ettim asla dilencilere para vermiyorum.
bir ara kardeşini seç diye bir site vardı. ülkemizde ilk okulda okuyan gerçekten ihtiyaç sahibi çocukları okul ve öğretmenler belirliyor ve siz onun eğitim hayatında destek oluyordunuz.
ben bingöl ilinden adı nurdan olan adaşım bir ilk okul öğrencisi bir kızı sahiplenmiştim.
2 yıl boyunca onun bütün masraflarını karşıladım. kıyafetinden, ayakkabısı, kitapları, az çok yiyeceklerine kadar. kargo ile yollardım okul adresine. bu dediklerim depremden evveldi. sonra depremden sonra zaman zaman üniversitedeki öğrencilere destek oldum. halen vardır o site.

0

evet daha bugün yardım ettim caddede yaşlı bir teyze küçük bir kutu içinde şeker satıyordu. ben de içimden geldiği için fiyatından daha fazla verdim ve gerçekten çok mutlu oldum

1

evet bekarken falan gerçekten de yoksullara falan ben yardım ediyordum. hiçbir şekilde paraya ben değer vermedim yani bekarken ama evlendikten sonra gerçekten zor oluyor geçinmek. hani bekar olsaydım her türlü yardım edebilir ama evliyken olmuyor maalesef hele bir de çocuk varsa zaten zor geçiniyor insan bu devirde eğer ben kendimi çalışsaydım mesela karşılığı yardıma ihtiyacı olan bir insan olsaydı ben her türlü elimi uzatırım. sonuçta ben sevap kazanmış oluyorum o eğer yalan söylüyorsa bile onu allah bilir. ama ben ne olursa olsun vermişimdir. mesela bekarken ben benim yolumu iki, üç kişi birden kesti ama değişik değişik insanlar farklı günler adamın biri benden 1 tl istedi. ondan sonra ben adama 5 tl verdim bozuk yokt bir baktım adam kayboldu yemin ederim ki; bak ama dediğim gibi öyle mesela çok denk geliyor isteyen mesala çıkarıp hemen veririm.

0

yani yardım etmek isterim fakat bazen de yardım etmeye çalışırım.ben öğrenci olduğum için etim ne budum ne zaten zengin olsaydım burada işim de olmazdı arada sırada gelirdim yoksullara yardım etmek isterdim. hem de çok isterdim ama ben kendimi bile zor geçindiriyorum. hatta parasız kaldığım zamanlar bile oluyor o yüzden ileride inşallah zengin olursam yardım etmeyi düşünüyorum. ilerde bir meslegim olursa yardim etmek isterim.