0

hayatı zorlaştıran şartlar paranın olmaması işin olmaması mutluluğun olmaması gibi etkenler sıralarsam bu liste çok uzar çevrendeki tek bir insan bunu etkileyebilir hayatın mahvedebilir en zor zamanında seni yarı yolda bırakabilir ya da sana ihanet edebilir bu tür durumlarda insan sadece kendine güvenir iyice içine kapanır bazıları ise tam tersi dünyaya meydan okuyacak gibi hazırlanır ve başarırda

0

sağlık sorunları ve bu yüzden birine muhtaç olmak bence en başta sonra ekonomik sorunlar ve hayatimizda bulanan huzursuzluk cikaran tipler

1

hayatımızı zorlaştıran şeylerin başında kesinlikle işsizlik sorunu geliyor. insan para kazanmadığı zaman kendine olan güveni de bir süre sonra kayboluyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığında canı fazla sıkılıyor ve her şeye olumsuz açıdan bakıyor. yapmak istediği şeyler içinde kalıyor. dışarıya çıkıp fazla vakit geçiremiyor. istediği şeyleri alamıyor. bu yüzden de parasızlık ve işsizlik nedeniyle insanın hayatı sürekli olarak zorlaşıyor. insanın yapmak istediği şeylerin önüne taş koyan tek şey parasızlık ve işsizliktir. insan para kazandığı zaman kim ne derse desin gerçekten istediği her şeyi rahatlıkla yapabiliyor. ben de 1 senedir işsizim daha öncesinde de evet çok fazla bir para kazanmadım ama en azından cebimde kendi paran var diyordun ve kendime güven duyuyordum kimseye eyvallahım olmuyor o zaman. ama şu anda hayatım oldukça zorlaşmış bir durumda bir şeyler yapabilmek için çok daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalıyorum. ya da isteklerimden sürekli olarak vazgeçiyorum. yapmak istediğim şeyleri erteliyorum belki de ertelediğim şeyleri ileride yapacak zamanım olmayacak ama şu anda zamanım varken yapacak imkanım yok. o yüzden benim hayatımdaki en büyük dert şu anda işsizlik iş olduğu zaman kesinlikle bazı şeyler çok daha kolay bir şekilde ilerliyor.
hayatı zorlaştıran bir diğer etken de elalem faktörüdür çünkü hayatımızı sürekli olarak elalem ne der acaba bunu yaparsam ,elalem nasıl bir yorum yapar, acaba beni kınarlar mı ,gibi şeyler düşünerek sürekli olarak yapmak istediğimiz şeylerin önünü set koyuyoruz. sürekli olarak başka şeyleri başka insanları kale aldığını zamanlarda da kendi hayallerimizden vazgeçiyoruz. aslında bırakalım kim ne düşünürse düşünsün ama maalesef ki yetiştirilme tarzından ve toplum yapısından dolayı çoğunlukla bu şekilde davranamıyoruz ve illaki insanlar ne der diye hayatımızın bir noktasında fazlaca düşünerek yapmayı çok istediğiniz şeylerden vazgeçiyoruz. bazen de bu başkaları bizim ailemiz oluyor ve yapmamızı istemedikleri şeyler olduğu zaman bunları belirterek bizim ne düşündüğümüzü önemsemiyorlar ve bu yüzden de hayatımız fazlaca zorlaşıyor.

1

hayatımızı zorlaştıran birçok şey vardır. mesela işe giderken arabamızın olmaması dolmuşta perişan perişan yolculuk çekmek. bunlar birer hayatı zorlaştıran şartlarındandır . daha sonra kpss ye girip aldığımız puanın hiçbir işe yaramaması, iş bulamamamız, asgari ücretin az olması, işsizliğin hat safada olması,insanların anlayışsız olması,dertten anlamaz olması, kötü insanların dünyada çoğalması kendimizi mutsuz huzursuz hissetmemiz insanlar yüzünden psikolojimizin bozulması bunlar teker teker hayatı zorlaştıran şartlarındandır ne zaman güzel bir hayat yaşayacağız bilmiyorum ama inşallah yaşlanmadan güzel bir hayatım olur diye umuyorum ve herkese güzel hayatlar diliyorum.