0

büyüklere saygı fazla değil.herşeyden önce insanlarda insana saygı bilinci olmalı.

0

bazi kisler yeterince yapiyor bazi kisiler yeterince yapmiyor

0

maalesef gün geçtikçe büyüklere olan saygı daha da azalıyor. hatta bazen dışarıda çocuklardan anne babalarına karşı öyle laflar işitiyorum ki şok oluyorum

0

büyüklere saygı küçüklere sevgi eskidenmis . eskisi gibi değil artık malesef saygı sevgi işleri. biz eskiden bırak ayak ayak üzerine atmayı büyüklerimizin yanında oturmaya utanirdik . şimdi küçükler eve büyüğü gelmis babasi gelmis sere serpe yatıyor. bizim zamanımız da yapsam ben annem terligi kafama atardi. büyükler gelince ayaga kalkilirdi artık o bile yok . birsey yaparken izin alırdık şimdi kafasına esen istediği şeyi yapıyor. seslenme türleri bile isimle olanlar var . ben babama birsey söylemeye korkardim artık büyük korkusu saygısı falan kalmadı malesef. herkes kafasına göre takılıyor ama bu bizim hatamiz böyle olunca elit oluyoruz o zamanda başımız göğe eriyor sanki .

0

büyüklere saygı bence eskisi gibi yok artık.biz eskiden büyüklerimiz yanında bacak bacak üstüne bile atamazdık.şimdi onu geçtim neler yapılıyor neler.en basitinden toplu taşıma araçlarında bir kadına,bir yaşlıya hamile bir bayana eskiden hemen yer verilirdi.bir bastonlu yaşlıya elinden tutarak ona yardımcı olunurdu.şimdi bunlar yok denecek kadar azaldı.bir genç belediye otobüsünde veya metroda yanına yaşlı biri geldi mi kafasını pencereden tarafa çeviriyor.daha kötüsü duyuyoruz annesin babasını dövenler var.o kadar acı bir olay ki bu anlatılması çok zor bence.onun için diyorum yaşlılara büyüklere eski saygılar kalmadı.her şeyin başı eğitim.

0

ben büyüklere hiçbir şekilde saygı gösterildiğini inanmıyorum ve büyüklerin ve küçüklerin hiçbir şekilde sevgi gösterdiklerini de inanmıyorum. hani bu devir öyle bir şey olmuş ki; insanın kalbini gerçekten kötülük kaplamış yani büyüklere saygı göstermek için, ilk önce büyüklerin sevgi göstermesi lazım küçüklerine en azından küçükler bu sevgiyi görürse en azından büyüklerine saygı göstermiş olur ve bazı çocuklar aileleri yetiştiremedikleri için her zaman büyük benim saygısız bir şekilde davranıyorlar. ben günümüzde gerçekten bu olaya çok rastlıyorum yani bence olmaması lazım sonuçta onlar bizim büyüklerimiz kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama saygı göstermek zorundadır. ben hiçbir şekilde yeterli değil ama dediğim gibi her zaman bu aileden kaynaklanan bir şey aile demek ki; çocukların hiçbir şekilde yetiştirememiş yani bu yaşa kadar hiç bir şekilde getirememiş ki, bu şekil saygısızlık yapıyorlar. ben şiddetle kınıyorum yani öyle insanları.

0

ben büyüklere karşı toplumumuzda yeterince saygı olduğunu yeterince saygi gösterildiğini görmüyorum bir otobüs tramvay veya herhangi bir toplu taşıma araçlarında yer verme konusunda yeterince ilgili olmadıklarını görüyorum hastanelerde olsun başka yerlerde olsun bazen yaşlılar anlayamıyor diretiyorlar karşısındaki insan anlayışlı olması gerekirken öle değil aksine biraz daha baskıcı davranıyorlar yüksek sesle konusabiliyorlar bağırabiliyorlar istemsiz olarak sürat asıp kızgın sürat ifadelerini kullanabiliyorlar kendi annelerinin teyzeleri in yerlerine koyarak davranamıyorlar