0

şöyle söyleyim, merhametli insanlar olduğu gibi zalim, narsist ,merhametsiz insanlarda çok.televizyonlar da görüyoruz küçücük çocuklara acimasizca tecavüz eden zalim yapıdaki insanları. bu onların hasta olduğu anlamına gelmez.bu onların sapık ruhlu, merhametsiz , zalim bir insan olduğu anlamına gelir. evlilik düşünen insanlar , güzel olsun, yakışıklı olsun der ama hiç kimse merhametli bir eşim olsun demez. yani merhametli eş sana psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaz. bu noktayı hep görmezden geliyoruz. oysaki zalim insanların olduğu bu dünyada merhametli eş bize verilmiş en güzel hediye olur.

0

dünyamızda ki en büyük güç insan.bu gücünü olumsuz kullandığında gerçekten büyük zalimlikler gerçekleşiyor.çok şaşırmıştım bir belgeselde ekolojik orman yaratmak için insan girmez tablası koymuşlardı.dengeleri istemesek bile nasıl bozabildiğimiz, zalim olabildiğimizin en acı tabelası bence bu.

1

insanların bir çoğunun zalim olduğuna artık kanaat getirdim yıllar içinde.
çoğu sudan sebepler ile sizin canınızı yakmak derdine düşebiliyor. baktığınızda çok basit meselelerde insanların gerçek yüzünü ve acımasızlığını da görebiliyoruz. bazısı çok sinsice hareket edip, sizi üzmek ya da zarar vermek gayesi taşısa da, bazı zalimlikleri de hayatın içinde yaşıyor ya da medyadan öğreniyoruz. birine kızan, gidip o kişiyi gözünü kırpmadan öldürebiliyor. ya da bu kainatta bizim dışımızda olan canlılara da zarar verebiliyor. hayvanlar ile onlara yapılan zalimce işkenceleri hepimiz zaten çok kere işitiyoruz.
bazı zalimler var ki; onlar kendi ailelerine bile fiziksel şiddet vererek zarar verebiliyorlar. eşine, çoluğuna çocuğuna şiddet uygulayan çok erkek uzaklaştırma kararı kendisine karşı alınsa bile yine de içindeki o öfkeyi bastıramayıp vahşiye zalimce karşısındakini öldürebiliyor.

1

evet insanlar gerçekten çok zalim. insanoglu zaten nankör olduğu için zalimdir. hani hiçbir şey beğenmezler, doyumsuzdur. hani insanlar bazen neden böyle diye düşünüyorum. sonuçta o insanların içinde ben de varım ama yeri geliyor ben de zalimlese biliyorum. hani sonuçta şeytan bizleri vesvese veriyor. aslında bizler nefsimize hakim olup şeytan uymamamız lazım diye düşünüyorum. bazı insanlar acımasız oluyor, hiçbir şekilde allah'ın yarattığı kulu acımıyor ya da var ettiği diyeyim. sonuçta hayvanlarda var ,çiçeklerde var, çevrede var, hiçbir şekilde acımayan insanlar çok ondan dolayı insanlar her zaman zalimle acımasızdır.

0

evet insanlar gerçekten çok zalimdirler tum hayvanlarin yok olmalarına sebep olurlar. buun hayvanlarin hepsine bilemeden tek varlık insanogludur. bu dünyadaki en katleddici en cami varlıklar insaogludur. insaoglu çok acimasizdir.