0

bence edenler vardır illaki diye düşünüyorum. sevgi aslında böyle birşey yani emek isteyen çaba isteyen paylaşmayı gerektiren birşeydir. ve bir ömür boyunda sürmelidir bana kalırsa. ancak insanlar bir müddet sonra birbirine tahammül edemiyor ve sevgi bir süre sonra bitiyor yani insanlar birbirini yıpratıyor ve yoruyorlar kısacası. sevgi bir ömür boyu sürer ancak bu insandan insana değişir bana kalırsa kimi insan sevgisine sahip çıkar kimiside yarı yolda bırakmayı tercih eder. bazı insanlara da sevgi yetmez malsef.

0

evet eger o sevgi çıkar üzerine yada yapmacık bir sevgi değilse sürer tabiki . ama önemli olan gerçek sevgi olması . misal anne baba sevgisi ne olursa olsun bitmez insanda mezardan sonra bile devam eder o sevgi. aynı şekilde evlat sevgisi evladın sana en büyük şeyi yapsa bile evlattir sevgin azalmaz asla ne kadar kizarsan kız o sevgi sabit kalır hep . zaten öyle zor zamanlarda anlarsın gerçek sevgi olup olmadığını. en ufak zorlukta yada üzdugunde yanındaki insan yok oluyorsa ortada gerçek bir sevgi yoktur zaten.

0

evet bence çoğu insanların sevgisi mezara kadar devam ediyor ama sevdikleri kişi mezara konulunca ya kadar devam ediyor. mezara konulduktan sonra hemen başkalarını aramaya koyuluyorlar. bence sevdiğiniz kişinin kişiliği ve karakteri sağlam ise evet o sevgi mezara kadar devam eder. ama kişiliği ve karakteri sağlam değilse onunda aşkı mezara kadar sürer ama siz mezara konulunca ya kadar sürer. bu yüzden sevdiğiniz kişinin kişiliğini ve karakterini iyi tanıyın özellikle size karşı değil çevresindeki insanlara ,ailesine ve yakınlarına karşı tutum ve davranışlarına iyi dikkat edin. çünkü onlara karşı saygılı ve nazik değilse size istediği kadar nazik olsun ileride bir gün gelir size de onlara davrandığı gibi davranır o yüzden insanları incitmekten ve kırmaktan korkan insanları sevmeye bakın.

0

yani gerçekten seven insan sevdiği ile evlenir ve mezara kadar da allah'ın izniyle sürer. ben de eşimle severek evlendim. inşallah rabbimin izniyle mezara kadar sürecektir. yani bu bence insanların elinde olan bir şey. eğer anlaşabiliyorsa sevdiği insanla mezara kadar da devam eder bu sevgi.