0

insanın en önemli değeri güzel ahlakidir dinimizin gereklerini tam manasi ile yerine getiren bir insan pırlantadan daha değerlidir

0

insanın en önemli değerleri karakteridir.
insan asla kendinden taviz vermemeli değerlerine,yaşantısından taviz vermemeli kendini asla kimseden küçük görüp kendini küçümsememeli çünkü her insanın değeri vardır.
bu yüzden insan başkalarına yalakalık yapmamalı ve bir yerlere gelmek için karakterinden vazgeçmemeli insan bir mücevher aklı,duyguları,hisleri her bir duygusu çok değerlidir.
insan hayvandan,cinlerden ve herbir yaratılan şeylerden üstün tutuluyor çünkü insan aklı olması diğer duygularının gelişmesine ve kainatı anlamaya bu sayede gelişiyor.insan böyle değer verilmiş allah(cc)tarafından bu yüzden övülmüş o zaman insan böyle değerlere sahipken kendini küçük görmemeli ve değerinin kıymetini bilip vazifesini değerini bilip bu yolda vazifesini ifa etmeli.
kimseye yalakalık yapmamalı ve doğru,dürüst bir şekilde hayatını geçirmesi.

0

insanın en önemli değerleri benim gözümde ; namusu, gururu, seref ve haysiyetidir öncelikle. bunlar olmazsa insan insan olmaz zaten . özellikle kadınlar için namus ön plandadır. malesef ki zamanımizdaki kızlar daha henüz evlilik beklemeden neler yapıyor. sokak ortasında bile nelere şahit oluyoruz tabiki eski kafalı değilim daha zaten 24 yaşındayım ama herseyin bir sınırı olması gerektiğini düşünüyorum. misal insan gururunu da hiç birşey için ayaklar altına almamali çünkü gurursuz olmak kötü birsey . şerefli olmalı bir insan kendini düşünürken karşısındaki kişiyi de düşünmeli . bu konulara dikkat etsek daha yaşanabilir ve insanları incitmeden bir hayat yaşarız .

0

insanın en önemli değeri tabii ki de namusu ,şerefi, onuru, gururu, saygısı, kişiliği, kalitesi ,oturuşu, kalkmasi insanın en önemlisi bunlardır ama önde gelen onur ,namus ,şeref bunlar olmadan olmaz yani yaşanılmaz. yani herkes namusuna, şerefine, onuruna sahip çıkması lazım sonuçta bizler onun için yaşıyoruz.

1

namus, onur, şeref, insanlık için en önemli değerlerdir.

0

gurur, onur, saygı, şeref. kısaca kendine saygısını kaybetmemesi lazım insanın bunlar önemli.