1

bana göre dünyada en çok tüketilen yiyecek ekmek içecek ise kesinlikle sudur. bunlar her insanın en fazlaca tüketmiş olduğu ana besin kaynaklarındandır. o yüzden düşündüğüm zaman dünyanın her yerinde en fazlat üketilen şeyler kesinlikle ekmeklerdir. bu ekmeğin çeşidine göre değişiklik gösterebilir her ülkede farklı ekmek çeşitleri üretiliyor ve tüketiliyor. ancak ne olursa olsun ekmek ekmektir ve bence en fazla ekmek tüketimi gerçekleşiyor dünyada. en sık tüketilen hamburger, döner vs gibi yiyecekler de bile değişik değişik ekmekler kullanılıyor.

0

dünyada en çok tüketilen yemekler ülkelere göre değişir.bırak ülkeleri ülkelerin içinde bölgelere gör bile değişir.örneğin bizim ülkemizde ege bölgesinde tüketilen yemekler ile karadeniz veya doğu anadolu bölgesinde tüketilen yemekler farklıdır.dünyada da bu böyle.her ülkenin yemek kültürü farklıdır.bugün asya kıtasında tüketilen yemekle amerika'da tüketilen yemek çeşitleri farklıdır. çin'de ayrıdır.onun için en çok şu yemek tüketilir diyemeyiz

0

türkiye'de en çok tüketilen yiyecekler bölgelere göre değişim sağlamaktadır. adana'da tüketim oranı en fazla olan yiyecek kebeb'tır. fakat türkiye genelinde en fazla tüketilen yiyecek türü olarak tavuk ayran yada simit ayran'dır. bunların tercih edilmesinin sebebi işe her an her yerde kolaylıkla ulaşılabilen ve yemekten vazgeçemediğimiz bir gelenek aracı diyebiliriz.

0

lahmacun ve kabap cok yenilir bunlar guzel