0

diğer tüm yetenekler gibi resim yeteneği de doğuştan vardır fakat sonradan da geliştirilir. fakat illa ki bir yatkınlığınız en azından olmalıdır bunun dışında zaten kimse bir şeyi zorla yapmaz ya, bu tür yetenekleri olmayanlar- resim yapmak, müzik aleti çalmak olsun - bu yetenek gerektiren hobi ya da sanatları işleri yapamadıkları için yapmak da istemezler zaten. bu yönde içten gelen bir dürtüye de pek sahip olmazlar.

ama illa ki yeteneği olmasa da resim yapmak isteyen insanlar varsa kendilerini eğitip geliştirebildikleri oranda bunu yapabilirler, yani tabii ki herkes bir şeyler karalayabilir resim anlamında fakat bunun derecesi olarak yetenekli bir insan seviyesine ulaşamazlar. her sanat dalı için geçerlidir bu.

0

her yetenek doğuştan gelir fakat olmadığı zaman geliştirmek mümkündür.

1

evet genetik bir özellik bence, gözlemlerim bu şekilde. ama geliştirilebilir bir özellik de aynı zamanda. özellikle var olan bir yetenek geliştiriliyorsa çok güzel sonuçlanabilir. mesela ben çöp adamdan öteye gidemem resim konusunda. geliştirsem ne kadar geliştirebilirim ki. herkesin doğuştan içinde bir cevher var aban göre, ve herkesinki farklılık gösteriyor. resimde bunlardan biri.

0

yani evet resim çizmek doğuştan bir yetenektir. çünkü herkes resim çizemez yani insanlar bir yuvarlağa bile iyi çizemiyor. bence resim çizmek bana göre de bence yetenektir zordur yani resim çizmek ben kendim hiç bir şekilde resim çizemez öyle bir yeteneğim malesef yok.

0

bence yeteneklerin çoğu doğuştan gelir varaa vardır yoksa sadece eğitimi ile olucak şey değil diye düşünüyorum. bir konuda yatkınlık yoksa ne kadar zorlarsan zorla yapamazsın onu . misal sesin güzel değil eğitim alıp şarkıcı olabileceğini düşünmüyorum . doğuştan gelen bir yetenek olur sadece eğitimle bu geliştirilebilir. olmayan şeyi var edemezsin

0

bence resim çizme yeteneği değil ama resim çizme isteği doğuştan gelebilir. çünkü insanlar bazı şeyleri yapmaktan çok hoşlanırlar. çünkü o şeylere ilgi ve alakaları vardır. o yüzden bence resim yeteneği değil resme olan ilgi doğuştan gelebilir. ve insan o ilgi ve isteğinin üzerine giderek resim çizmeyi daha çok geliştirebilir. mesela dans hocaları doğuştan o şekilde dans ederek doğmazlar. küçüklükten beri dansa olan ilgileri vardır ve bu ilgilerinin üzerine giderek dans etmeyi gittikçe ilerleterek sonunda muhteşem bir yeteneğe dönüştürebilirler. ya da mesela terziler doğuştan mı o kadar güzel kıyafetler dikiydiyorlardı hayır tabii ki de sadece yapmaktan hoşlandıkları işin üzerine giderek kendilerini o işi üzerinde geliştirirler. o yüzden bence resim yeteneği doğuştan gelmez. resim çizmeye olan merak ve ilgi bence doğuştan gelebilir.