0

emekli maaşının en az 2200 tl olması gerekir.

0

emekli maaşları şu anda oldukça çok düşük derecede olduğunu düşünüyorum. şu anda bir emeklinin geçinmesi zorlaştığını görebiliyoruz. çünkü emeklinin şu anda pek fazla bir cebine para girdiğini söyleyemeyiz. emeklilerin şu anda en aşağı alması gereken para 2500 miktar kadar alması gerekir. özellikle büyük şehirde yaşıyorsanız bundan daha düşük bir emekli maaşı ile yaşamanız pek fazla mümkün olmuyor. eğer bir de evinizin kirası varsa emekli daha kötü durumlara girebiliyor. çünkü yaşamın gittikçe pahalılaştı bir şehirde yaşıyoruz. bu da ülke genelinde oldukça herkesin şikayetçi olduğu bir durumdur. bunu bir an önce devletin el atması gerekiyor ve emekli maaşları bir an önce çıkması gerekiyor. özellikle emekliler için kış ayları çok zor geçtiğini tahmin edebiliyorum. neredeyse emeklilerin son 1 ay içerisinde aldıkları para gün içerisinde neredeyse bitiyor. insanları memnun edebilecek bir miktar olmadığı insanların artık rahat yaşayamadıklarını görebiliyorsunuz. eğer o eve bir maaş giriyorsa emekliler daha kötü durumlara gidiyordur. bu yüzden bir an önce emekli maaşlarına zam yapılması gerekiyor. eğer emeklileri memnun edilecek bir miktar gelirse herkesin yaşaması biraz daha kolay olur be ay sonları ceplerinde para olur. dışarıya çıktığın zaman istediği bir şey almaya kalktığı zaman emekli bin defa düşünüyordur. çünkü ay sonu için cebindeki belli bir miktar kalmıştır ve onu harcarsa ay sonu için çok sıkıntılı geçeceğini biliyordur. bunu bilerek pek fazla harcama yapacaklarını zannetmiyorum. bu yüzden emekli maaşlarına bir an önce istenilen zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. eğer bunu uygulayabilirseler emekli oldukça memnun olacaktı. bunu yapabilmek de o kadar çok zor olduğunu zannetmiyorum.

0

bana göre emekli maaşı en az 2500 lira olmalıdır. çünkü ekonomik şartlar artarak giden zamlar bunu gerektiriyor. örneğin 2500 lira maaş alıyorsunuz bu maaşın 800-900 lirasını kira sayalım. 100 lira elektrik faturası, 300 lira ısınma gideri, 150 lira da su ve internet diyelim. 50 lira da cep telefonu faturası sayalım. ne oldu toplam 1500 lira böylece ödemelere gitmiş oldu. pazar, market alışverişlerine bakalım. her pazara veya markete çıktığınızda bunu haftada 1 yaptığınızı varsayalım, 4 kişilik bir ailenin pazar masrafı en az haftalık 80 lira'dır. buna birde market alışverişi ekleyelim. ona da 80 lira gittiğini varsayalım. haftalık pazar-market alışverişine 160 lira gitti mi ? bu da aya vurduğunuz zaman 640 lira yapıyor. 1500 lira fatura ve kira toplamı vardı, 640 da pazar market alışverişi eklendi ne yaptı toplam ? 2140 tl. geriye ne kadar kaldı 360 lira. bununla da ancak kıyafet gideri veya bir yere çıktığınız zaman kullanırsınız. ben buraya daha ulaşım ücreti falan eklemedim bu arada. çocuğunuz varsa çocuğunuz için gider masrafları falan da koymadım. emekli maaşı 2.500 lira olursa eğer evde 2 emekli varsa ayı çok rahat geçirirsiniz. ama eğer evde 1 emekli 1 para getiren varsa ki çoğu evde böyledir 2500 lira bile yetmiyor gördüğünüz gibi.

0

yani emekli maaşı bence 4 milyar olması lazım. sonuçta insanlara hayatı boyunca çalışıyor sigortalı olmak için ve yaşlandıklarında emekli oluyorlar. bence onların hakkı diye düşünüyorum. sonuçta onlar çalışamaz artık yaşlandıkları için anca emekli maaşı ile geçirebilirler zaten televizyonda da görüyoruz. emekli maaşı da geçirdiklerini söylüyorlar. hani ben önce emekli maaşları çok az ikramiye verebilirler onlara ama gene de yetersiz diye düşünüyorum. sonuçta bu devirde geçinmek çok zor hem emekli maaşına zam yapılması lazım ,hem de asgari ücrette fazla bir şekilde zam yapmasi gerekiyordu ama maalesef 2020 tl kaldık. yapacak bir şey yok ama dediğim gibi zaman hak ediyorlar.

0

3500-4000 falan ideal aslında şu döneme. zaten adam o yaşına kadar zorluklar çekmiş, sonrasını huzurlu yaşaması lazım