0

eğer ağır bir hastalığınız varsa kolay kolay heyecanlanmamak gerekiyor. çünkü kalp krizinin sebeplerinden biri de istemediğiniz bir olay ya da çok sevineceğiniz bir şey olduğu zaman kalp ritminiz bozulur. bu da doğal olarak kalp krizi ne kadar yol açabilir. bazı insanlar kötü haber veya çok sevinçli haberler verecekleri zaman karşısındaki kişiyi uyarılar ve sakin kalmasını isterler. ani bir şekilde söylenecek iyi veya kötü şeyler karşınızdaki kişiye canlandırabilir ve kalp krizi olabilir. karşınızdaki kişinin yaşı oldukça fazla ise daha çok dikkatli olunması gerekiyor. çünkü bir yerden sonra kalp ritimleri bozulduğu için herhangi bir kötü sonuçta kalp krizi geçirme olasılıkları fazladır. her şeyi sakin bir şekilde karşınızdaki kişiye anlatmanız gerektiğini söyleyebilirim.

0

aşırı derecede stres ve heyecan altında olmak kalp ritmini bozan bir durum olduğu için kalp krizi riskini arttıran bir etkendir. özellikle kalp rahatsızlığı yaşayan insanlara fazla heyecanlanmaları yasaklanır. bu kişilerin aşırı derecede üzüleceği ve heyecanlanacağı şeyler yaşmamalarını istenir doktorlar tarafından.

0

bir nevi de olsa evet yapabilir. dikkatli olmakta fayda vardır.

0

eğer bir hastası kalp krizi riski varsa heyca ona kalp krizi yaşatır. yani fazla heyecan hiçbir zaman iyi değildir. kalp hastası için bazılarını kalp ritmini değiştirebilir yani o konuda gerçekten çok dikkatli olmak lazım ama çoğunlukla kalp krizi geçiren insanlar stres ,üzüntüden dolayı kalp krizi geçiriyor. insan fazla heyecanlandığında da kalbine zaten basınç uyguladığından dolayı zarar veriyor ama bu tabii ki de sadece dediğim gibi kalp krizi riski taşıyanlar için geçerlidir. o heyecan yani hiçbir şekilde kalplerini yormaması lazım, dikkat etmeleri lazım bu konuda stres, üzüntü, heyecan, kafaya birşey takmak gibi durumlarda dikkatli olmasını tavsiye ederim. çünkü babaannem de aynı şekil 3 kere kalp krizi geçirdi 4. de zaten hastaneye kaldırdık çok şükür şu an iyi ama gene de riski var mı, tabii ki de var.