0

arkadaşlar küçükken sokakta oynanan çok çeşitli oyunlar vardır çoğunuzun aklında hayalinde anılarında oynadığı bir oyun vardır ben o oyunu hiçbir zaman ortam az küçükken oynadığımız oyunlardan bir tanesi de en güzeli saklambaç tır çok eğlencelidir kime sorarsanız sorun size bir tarif edebilir ondan sonra kovalamaç vardı kovalamaca çok sevdiğimiz onlardan bir tanesiydi hiçbir zaman benim hiçbir arkadaşlarımız tutamıyordu ondan sonra körebe vardı körebe gözlerimizi bir benze kapatarak etrafımızda ses çıkaran arkadaşlarımızı bularak oynanıyordu ondan sonra portakalı soydum oyunu vardı arkadaşımıza bir duvarın dibinde oturup ayaklarımızı sayarak çeşitli tekerlemeler söyleyerek oynanan bir oyundu çok eğlenceli bir oyundur ondan sonra tabii ki de dışarıda oynadığımız oyunlardan bir tanesi futboldu futbolcu çok seviyorduk her zaman arkadaşlarımızı bir araya gelip alsana veya bir tarlada futbol oynuyordum ben burada enerji oynuyordum oyunda çok güzeldi

0

kızlar ip atlardı, çanak çömlek getirip evcilik oynardı. erkekler bir tane uyduruk topla futbol oynardı. erkekler başka da bir şey oynamazdı bisiklet sürerlerdi. sek sek oynarsı kız erkek karışık.

0

cocuklar sokakta pek çok oyun oynayabilmektedirler. örneğin futbol oynamak çocukların vazgeçilmez bir oyundur topaç oynamak ,misket oynamak ip atlamak ve birçok oyunu sokakta oynanan oyunlar arasında sayabiliriz.cocuklar genellikle küçük şeylerden hoşlanırlar. örneğin sosyal medya onlara göre değildir çocuklar böyle oyunlar oynayarak hem kendilerinin egitirler hem de eğlenebilirler. cocuklar sosyal medyada olmak yerine böyle oyunlae oynamalidirlar.

0

istop,yakartop,yerden yüksek,saklambaç,yakalambaç ,don diye bir oyun vardı :) bunun yanı sıra simit diye bir oyun vardı benim zamanımda onu oynardık.

0

sokka oyunları olduğu zamanda çocuk olduğum için çok şanslı hissediyorum. çünkü son dönem çocukları telefon tabletten kafayı kaldırıp oyun oynamıyor malesef. zaten biz ebeveynlerden insanlardan korkumuza dışarı birakamiyoruz çocuklarımızı . biz en çok lastik atlama , saklambac , kör ebe , elim sende ve ip atlama falan oynardik.