0

dünya yuvarlaktır. gideceğiniz yerler, yollar sınırlı değildir. gideceğiniz her yere yollar ile gideceksiniz. yuvarlak bir yolda döner dolaşır yine aynı noktaya gelirsiniz. bir başladığınız noktaya döner dolaşır tekrar geri gelirsiniz. yani sürekli dolaşır durur yine aynı noktaya gelirsiniz. yani bir sınırı yoktur. ama ömür öyle değildir. giden zaman artık geri gelmiyor. ömür her geçen zaman içinde erimekte ve yok olmaktadır. yollar hiç bir zaman bitmez ama ömür bir gün mutlaka bitecektir. ömrün bir bitiş noktası vardır. o an geldiğinde bu dünyadan göçüp gidersiniz. ömür dediğiniz şey zamanla bitmektedir. ömrü sermayesi her geçen zaman içinde tükenen bir durumdur. bundan dolayı insanlar ömürlerini iyi yerlerde harcamaları gerekmektedir. ömür boş yere harcanmaması gerekiyor. zamanı boşa harcamamak gerekiyor. zamanı iyi değerlendirmek lazım. malayani işlerle ömür tüketilmemelidir.

0

ömür biter yol birmez sözü kamyoncu sözüdür. ama mecaz anlamında kullanılır. yani ömür biter bir gün, hepimiz ölürüz. fakat dünyadaki gezilecek yerler, yollar hala yerinde durur. ve geride kalan insanlar yollarda gezerler gibi bir sözdür.

0

artık sıkıntılardan mecalin kalmaz ama hala dertlerin sıkıntıların bitmez, hiçbir şeyin kalmaz yeni sorunlar çıkar yine ortaya.