1

bir zamanların mükemmel mafya dizisi olan "kurtlar vadisi"nin en önemli, dizinin izlenilmesindeki en büyük paya sahip ve tartışılmaz en iyi karakteri olan "memati" rolünü canlandıran çok değerli ve mükemmel oyuncumuz; "gürkan uygun"dur.

0

gurkan uygun'dur memati karakterini oynayan...

0

kurtlar vadisinde memati karakterini canlandıran oyuncu gürkan uygun 'dur. gerçekten gürkan uygun 'un metamati karakterini kurtlar vadisinde çok beğenirdim. çok sinirliydi ama sinir olmakta haklıydı bence çevresinde çok karaktersiz insan vardı. gürkan uygun memati karakteriyle hafızama yer etti ve o karakterle kendisini bağdaştırdım.

0

gürkan uygun 1974 tarihinde izmit yarımca'da dünyaya gelmiştir. işçi bir ailenin çocuğu olan gürkan uygun aslen ordulu’dur. liseyi yarımca'da okuduğu lise yıllarında tiyatro yapmaya başlayan oyuncu 1990 yılında amatör olarak tiyatroya başlamaya karar vermiştir. 1993 yılında istanbul'a yerleşen oyuncu dormen tiyatrosu'nda yer almaya başlamıştır. oynadığı tiyatro oyunlarının yanı sıra 1994 yılından itibaren dizilerde oynamaya başladığını görüyoruz. kaygısızlar ve çiçek taksi gibi birçok dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır. üniversiteyi ise istanbul üniversitesi konservatuar tiyatro bölümünde bitirmeyi başarmıştır. 1997 yılında afife jale belgeselinde rol almıştır. 1999 yılında mehmet ali alabora ve meltem cumbul'un başrol oynadığı yılan hikayesi adlı dizide mafya babası ramazan rolünde oynuyordu. oyuncu daha sonra yıldız tilbe'nin vazgeçtim klibinde oynamıştır. ayrıca 2003 yılında turkcell'in reklam filminde oynadı. 2005 yılında yayınlanan acı hayat dizisinde 1 sezon kabadayı rolünde ekranlarda görülmüştür. gürkan uygun'un üne kavuşturan proje ise 2003 yılında başlayan kurtlar vadisi dizisi olmuştur. dizide yaklaşık 10 yılboyunca memati baş karakterini başarıyla canlandırmış ve büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur. oyuncu bu dizinin devamı olarak da kurtlar vadisi irak ve kurtlar vadisi filistin adlı sinema filmlerinde yer almıştır. gürkan uygun şebnem ceylan ile 2008 tarihinde evlenme kararı almışlardır. 2013 yılında ise çok ses getiren muhteşem yüzyıl dizisinde birkaç bölüm oynadığını görüyoruz. dizide mimar sinan karakterini canlandıran gürkan uygun oldukça başarılı bir performans sergilemiştir. 2013 yılında çanakkale yolun sonu adlı sinema filminde başrol oyuncusu olarak seçilmiştir. 2014 yılında çağan ırmak'ın unutursam fısılda adlı sinema filminde prodüktör kemal taşçıyan karakterini canlandırıyordu. aynı yıl içerisinde bana masal anlatma adlı filmde jilet ali karakterini canlandırmıştır. 2015 yılında gani müjde'nin bizans oyunları filminde yer alıyordu. fırat tanış ile birlikte hep yek adlı sinema filminde rol almaya başlamıştır. gürkan uygun hiçbir zaman tiyatrodan vazgeçmediği için bazı tiyatro sahnelerine katılmıştır. koyu bir beşiktaş taraftarı olan gürkan uygun beşiktaş kulübü'nün her zaman desteklemiştir. gerçekten oyunculuğu başarılı bir şekilde devam etmektedir. kurtlar vadisi dizisinde her zaman takip ettiğim karakterlerden biridir.