1

defne samyeli, 17 mart 1972 senesinde istanbulda dünyaya gelmiştir. şuanda 46 yaşında olan defne samyeli, haber sunuculuğu , oyunculuk, sarkıcılık ve köşe yazarlığı yapmıştır.katılmış olduğu güzellik yarışmasında 1991 senesinde üçüncülük kazanmıştır.
defne samyeli boğaziçi üniversitesi'nden mezun olmuş sonrasında kanal d ana haber bülteninde haber sunucuları uzatarak habercilik hayatına hızlı bir geçiş yapmıştır. kısa sürede çok fazla beğenilen ve örgülerle bahsedilen bir haber sunucusu olmuştur. farklı bir tarzı olduğu için uluslararası düzeyde 2 adet ödül almıştır. ilerleyen dönemlerde milliyet gazetesinde de köşe yazıları yazmaya başlamış ve bu alanda da oldukça başarılı olmuştur sonrasında ise kanal d haberden show ana habere geçiş yapmıştır.
haberciliğinin yanısıra defne her şey bambaşka adındaki değişik bir program da sunmuştur ayrıca tek başına isimli bir albümü 4 temmuz 1994 senesinde çıkarmıştır. bu sayede sunuculuğunu yanı sıra şarkıcılığının ve de sesinin ne kadar başarılı olduğunu insanlara ispatlamış olmuştur.1995 senesinde eren talu ile evlenmiş ancak evliliği 16 sene sürmüş ve 2011 yılında eşinden ayrılmıştır. defne samyeli şuana kadar milliyet ve güneş gazetelerinde , star tv ,show tv, atv ,kanal d ,teleon tv ve a haber de çalışmıştır. babam sınıfta kaldı, kurtlar vadisi pusu ve istanbullu gelin dizilerinde rol alarak oyunculuğunu da kanıtlamıştır.2015 senesinde izle son arzu isimli bir single albüm çıkarmıştır. ayrıca reklam filminde oynamıştır defne samyeli özellikle son zamanlarda kendisinin ve kızının özel hayatıyla çok fazla gündeme gelmekte ve adına çok sık bir şekilde gazete ve televizyonlarda duymaktayız. cem yılmaz ile yaşamış olduğu beraberlik ten dolayı adından ve ilişkisinden fazlaca söz ettirir bir hale gelmiştir. ayrıca şu anda 46 yaşında olmasına rağmen fiziği ile de her zaman dikkatleri çeken ve göz dolduran bir güzelliğe sahip olmuştur. cem yılmaz'la da şu an için gayet güzel bir ilişki sürdürdükleri görülmektedir. deren ve derin isminde de iki tane kız çocuğu vardır.

0

daha sonra bu görevde doktorlar tarafından rahim ağzı kanseri başlangıcı teşhisi konmuştur. amerika'ya giderek küçük bir operasyon geçirmiştir. 2002 yılında show tv'ye transfer oldu ve ana haber bültenleri yapmaya başladığını görüyoruz. okuduğu okulu devam ettirmek zorunda kalmıştır ve buradan bölümü birincilik ile bitirmiştir. hayatımda bir ilki yaşadı ve ali kırca'nın ekibiyle show tv gelmesi sonucu çalışma arkadaşlarıyla beraber işsiz kalmıştır. 2010 yılında ise atv'de yayınlanan her şey bambaşka isimli programı sunmaya başlamıştır ve oldukça başarılı bulduğum bir programdır. daha sonra a haber'de 45 dakika ve söz teması adlı programda sunuculuk olarak görev yapmaya başladığını görüyoruz. ilerleyen yıllarda defne samyeli kocasından bazı sebepler yüzünden boşanmıştır. 2013 yılında fox tv'de babam sınıfta kaldı adlı dizide yer almaya başladı. defne samyeli kısa lafın uzunu adlı kitabını yazan bir kişidir. daha sonra milliyet gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmayı bırakmıştır. 2015 tarihinde kurtlar vadisi pusu da böyle almaya başladı ve oldukça başarılı bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştır. uzun bir süre ekranlardan uzak kalmıştır ve o ses türkiye yılbaşı programına katılmıştır orada şarkı söylemiştir. konuk oyuncu olarak istanbullu gelin dizisinde rol almıştır. defne samyeli komedyen cem yılmaz ile birlikte gizli bir aşk yaşadıkları iddiası ortaya atılmıştır. tabii ki bu yalan bir iddia olduğunu söyleyebiliriz. defne samyeli'nin oyunculuğu ve sunuculuğu oldukça başarılı bir şekilde geçmiştir.

0

defne samyeli 1972 tarihinde istanbul'da dünyaya gelmiş bir kişidir. defne samyeli'nin kendisinden 1 yaş küçük erkek kardeşi bulunmaktadır. çocukluğundan beri neredeyse ajda pekkan a hayran olduğunu ve müziğe ilgisi nedeniyle trt istanbul radyosunun çocuk korosuna girmeyi başarmıştır. ilk ve ortaöğretim de istanbul'da devam eden defne samyeli nişantaşı anadolu lisesi'ni üçüncüle bitirmeyi başardığını bilmemiz gerekiyor. defne samyeli henüz 13 yaşındayken babası haluk samyeli'ni kaybetmiştir. konservatuar okumayı çok istemesine rağmen annesi tarafından mühendis olması için sınava girmiştir ve kimya bölümünü kazanmıştır fakat okulunu yarım bırakmıştır. o yıl içerisinde türkiye güzellik yarışmasına katılmış ve arkadaşlarının ısrarı ve annesinin desteği ile ünlü yıldız yarışmaya katılma kararı almıştır. 1991 yılında türkiye'de güzellik yarışmasında üçüncü olmayı başarmıştır. daha sonra senegal de yapılan güzellik yarışmasında 4. oldu yarışmanın birincisi elendiği için üçüncü olarak tacı girmeye hak kazanmıştır. avrupa'da güzellik yarışmasında televizyonda sunucu olarak başladığını söyleyebilirim. 1991 yılında ümit aktan ile birlikte sunduğu sabah programı iyi günler türkiye ile daha çok tanınmaya başlanmıştır ve çok sevinmiştir. daha sonra show tv'de show adlı bir eğlence programı yapmaya başlamıştır. türkiye'de bilinen en iyi yüzlerden birine sahip olduğunu görmekteyiz. 1995 yılında mimar eren tuğla ile evlenmeye karar verilmiştir. 1998 yılında kanal d'de defne samyeli ile flash haber adlı haber programının sunmaya başlamıştır. oldukça da kariyerini başarılı bir şekilde ilerletmeye başlamıştır.