0

beehçet kemal yaşar cumhuriyetin ilk yıllarının en ünlü şair ve yazarlardan biridir.1908 erzincan
doğumludur. mustafa kemal hayranı bir kişidir.aynı zamanda onuncu yıl marşının yazarıdır.erken yaş denilebilecek 61 yaşında vefat etmiştir.böyle yazarları unutmamak dileğiyle.

1

behçet kemal çağlar, 23 temmuz 1908 yılında erzincan'da dünyaya gelmiş bir şiir yazarımızdır. şairdir, coşkulu şiirleri ile hepimizin bildiği onuncu yıl marşını yazan kişidir.

0

behçet kemal çağlar 1908 doğumlu bir yazarımızdır. atatürk'ü tamamen yakından tanıyan bir kişi olduğu için atatürk sevgisi ve konularını işlemeye çalıştığını görüyoruz. behçet kemal çağlar'ın çok abartılı bir dil kullandığını bilmemiz gerekiyor. hece ile yazmış ankaralı aşık ömer ünvanını kullanmaya çalışmıştır. behçet kemal çağlar faruk nafiz ne onuncu yıl marşı'nı yazdıklarını söyleyebiliriz. türk edebiyatı içerisinde atatürk sevgisini daha çok gösterdiğini ve diğer şairlerden oldukça farklı olduğunu düşünüyorum. behçet kemal çağlar 1969 yılında aramızdan ayrılmış başarılı bir yazardır. türk edebiyatı için daha iyi yerlerde görebileceğimiz kişilerden biridir. şiirler arasında benim en çok sevdiğim benden içeri adlı şiiridir. türk edebiyatına oldukça önem veren şairler hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor. günümüzde baktığımız zaman böyle yazarlar daha çok azaldığını görebiliyoruz.