0

q klavye ingilizce diline daha uygun olan bir klavye türüdür ancak günümüzde ve bundan 10 yıl önce kadar da bize q klavye alıştığı için elimiz hala q klavyeye alışık ancak türkçe'ye uygun olan türkçe yazım kurallarına uygun olan klavye çeşidi f klavyedir artık devlet dairelerinde d f klavye kullanılacağı ve birçok devlet dairesinde f klavye kullanıldığı görülmektedir çünkü türkçe dil yapısına f klavye daha uygundur ve f klavyeye alıştıktan sonra türkçe yazılan metinler çok daha hızlı yazıla bilmektedir.

0

iki klavyeyi de kullanan biri olarak söylüyorum, f klavye tamamıyla türkçe odaklı, eğer türkçe kelimeleri ağırlıklı olarak kullanıyorsanız f klavye de daha rahat ve hızlı şekilde kullanırsınız. f klavye tamamıyla türkçe ağırlıklı ve klavye üzerindeki harflerin dizilişi türkçe kullanıma daha uygun olduğu için f klavye q

0

çok karışık ya ben çözemedim alışamadım hiç f klavye daha güzel farkı ise harflerin dizilişleri

0

q klavye ingilizce ağırlıklı yazıma uygun klavyedir. f klavye ise türkçeye uygun olarak geliştirilmiştir. türkçede sık kullanılan harfler ortada diğerleri kenarda olacak şekilde.

0

harf dizilişleri farklıdır birine alışan birinin diğerine alışması oldukça uzun zaman alıyor

0

biri türkçe diğeri ingilizce harfleri ile oluşan klavye dir

0

bu iki klavye arasında fark harflerin diziliş sırasının farklı olmasıdır.