0

dilimiz türkçe olduğuna göre f klavye kullanılmasını istiyorum. hem dilimize yatgın hemde türkçe bir klavye düzeni. devlet dairelerinin eskiden memur alırken f klavye bilip bilmediğine bakılırdı. şimdi q klavye bilende giriyor f klavye bilende. günlük yaşantılarına karışamayız insanların ancak devlet dairelerinde kesinlikle f klavye kullanılmalı. türkiye cumhuriyetinin kamusal alanlarına türkçe klavye yakışır.

0

f klavyeyi şimdiye kadar hiç kullanmadığım için q klavye den yana oy kullanıyorum :)

0

q klavye ben ortalama 10 yıldan beri q klavye kullandığım için artık elim son derecede alıştı ve bakmadan bile yazabilir hale geldim ayrıca f klavye genel olarak devlet dairelerinde kullanıldığı için e benimde resmi bi işim olmadığı için q klavyeyi tercih ederim

0

bence f diğer harf hiç bana lazım olmuyor bile ama f harfini herseyde kullanıyoruz günümüzde mesajla babamın adı fehmi bu harfi görünce babam aklıma geldi f harfi güzel bir harf diğer harf ne ya abi hiç söylemeyi bile bilmiyorum ne olduğunu kaleden bilen varmıştır ki acaba bu söyleyen için cevabım bu kadar teşekkürler

0

devlet dairelerinde f klavye kullanıldığını bildiğimden erkenden alışmak için f klavyeye geçtim, iyi ki geçmişim. sen çok yaşa emi f klavye.

0

q klavyeye alıştığım için tercih etmekteyim.

0

ben çocukluğumdan beri q klavye kullanıyorum hatta çocukken başka bir klavyenin olduğunu bile düşünmüyordum abartarak şey diyordum kendi kendime acaba araplar bu klavyeyi kullanırken zorlanmıyorlar mı falan diye daha sonra meslek lisesinde okudum lisede f klavye kullanılıyordu çünkü türkçe dilinde kullanılan kelimeleri oluşturan harfler daha kolay ve hızlı yazılabilsin diye harflerin yerlerini ona göre dizayn etmişler çocukluktan beri q klavye kullandığım için alışmam biraz zor oldu ama daha sonra çok iyi kavradığımı düşünüyorum baya baya hızlı hızlı yazıyordum okuldan sonra da hiç f klavye kullanmadım şimdi kullansam biraz afalladım ama daha okul zamanıma göre daha kolay alışırım diye düşünüyorum daha önceden bir temel car sonuçta bu arada okulda sadece devlet dairelerinde f klavye kullanılıyor diye anlatıyorlardı fakat staj yerimin vesilesiyle bir çok kez vergi dairesine gittim ve klavyeler w kalvyeydi büyük ihtimalle bu tür yerlerde de çalışanlar alışkanlık ve isteğe bağlı klavyesini seçiyor.

0

f klavye çünki yıllardır ona alıştım. daha kolayıma geliyor.

0

bugüne kadar alışkanlığım tek kullandığım ve pratiğimin iyi olması sebebiyle q klavyeyi tercih ediyorum

0

q klavye tercih ediyorum. f klavye genellikle kamu iş yerlerine ait oluyor. alışkanlık sanırım.f kullanmam bu saatten sonra.

0

q klavye kullanmayı hep tercih etmişimdir. çünkü bir alışkanlık edinmişim f klavye çok az kullandım.

0

alistigimdan dolayi ben q klavye tercih ediyorum.