0

bismillahirrahmanirrahim
er-rahman ve er-rahim olan allah'ın adıyla.

benim bildigim adamlar yani din kardeslerim ne futbol ne siyasi ici bos olan hic bir konuyu acmazlar ve konusmazlar.

sohbet ettikleri konular ;

fıkıh ;
abdest babi
oruc babi
mesh babi
misvak babi
gusul babi
taharet babi
tuvalet adabi vb.

siyer sohbetleri;
peygamber efendimizin ve sahabelern hayatlarini anlatip cikarilacak dersler anlatilir.
ilk hicret
ikinci hicret
resule aleyhi selatu ve selama edilen teklifler.
hz ali ve hz hamza nasil musluman oldu.
peygamber ve sahabelere yapilan zulumler ve iskenceler vb.

0

erkekler genelde tabiki en cok sohbet askerlik anilarini anlatirlar zaten omur boyunca bu askerlik bitmez vede erkekler en cok futbol konusur tabiki buda bitmez hadi disari cikalim gibi seyler nereye gidelim siyasi konularda fikir alisverisi yaparlar o ne yapmis kim kazanir kim kaybeder dieye konusurlar.

0

erkekler her konuda konuşur aslında özellikle bazıları kadınlara laf edilir ama kadınlardan daha fazla dedikodu yaparlar . genel konuları futbol , siyaset, iş ve kesinlikle arabalardir . bu konulara girdiklerinde ayrı bir heyecan ve hevesle konuşurlar. özellikle askerlik konusu açıldığında hiç susmayanlar var misal eşim bir başlar sürekli dinlediğim hikayeleri başa sararak kaç kere dinledim artık hatırlamıyorum bile. ama seviyor anlatmayı diye bozmadan her seferinde dinlerim saygı duyarım. ama erkekler kadınlar kadar konuşmayı seviyorum sadece önemli olan konuyu sevsinler boşuna kadınlara laf etmesinler yani bizden pek farkları yok.

0

daha cok arabalar ve futbol uzerine konustuklarini dusunuyorum ben

0

erkeklerin çoğu siyasi konular üzerinde konuştuklarını biliyoruz. tabii ki bir de futbol muhabbeti hiçbir zaman bitmez. kadınlar oldukça böyle muhabbetleri ve konuları hiçbir zaman dahil olmayı istemezler. çünkü bayanlar daha çok böyle konulardan sıkıldığını hepimiz biliyoruz. erkeklerin bir araya gelmesiyle birlikte her zaman her hafta o ile den karşılaşmaları değerlendirilir. özellikle erkeklerin askerlik yaptıkları dönemlerde yaptığı konuşmalar içerisinde yer alır. tabii ki bütün erkekler böyle konuları konuşmaktan memnun değildir. erkeklerin böyle muhabbet etmeleri karşı cins için sıkıntılı olabiliyor. genelde erkekler yalnız kaldıklarında ya da erkek grupları halindeyken böyle muhabbetler konuşmaya daha dikkat ederler. çünkü bir yerden sonra bayan sıkılıyor ve başka şeylerle ilgilenmeye başlar. bu yüzden bayanların yanında özellikle bu konuları açmamaları gerektiğini düşünüyorum. tabii ki bazı bayanlar bu konuları dinlemekten memnun olabilir. ama genel olarak bakarsak bayanların çoğu oldukça bu konuları sıkıcı bulur. karşı cinsi hiçbir zaman sıkıcı şeylere yönetmemek gerekiyor. beraber ortak konular konuşmaya ya da gündemde olan bazı konular üzerinde ilerlemeleri daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.