1

müjdat gezen, 29 ekim 1943 senesinde istanbul fatih'te dünyaya gelmiştir. türk sinemasının önemli oyuncularından birisidir. ayrıca eğitmenlik ve şairlik alanında da kendisini ispatlamış bir kişiliktir.
müjdat gezen ilk kez 1953 senesinde ilkokulda okurken gerçekleştirilen bir piyeste sahne almıştır. ayrıca henüz 10 yaşındayken doğan kardeş ismindeki çocuk dergisine şiirler yazmaya başlamış ve şiirleri bu dergide yayınlanmıştır. küçük yaşlarda tiyatro ile tanışmış ve amatör olarak roller almıştır. 960 senesinde yani daha 17 yaşındayken de istanbul belediyesi şehir tiyatroları'nda bulunarak tiyatro oyunculuğu için profesyonel bir adım atmıştır. profesyonel oyunculuğa başlamış olduğu bu sene de aynı zamanda bir de ben de mezun olmuştur ve hemen ardından istanbul belediyesi konservatuvarında tiyatro bölümünü kazanmış ve burada eğitim almaya başlamıştır.
1963 ve 1964 seneleri arasında ise sanat dergilerinde şiirler yayımlamaya başlamıştır. ayrıca askerliğini yaptığı sıralarda da oyun yazma işine girişmiştir. 1970 senesi ise müjdat gezen için oldukça verimli geçmiş ve hem film çalışmaları yaptı, hem şiir yazmaya devam etti . ,tiyatrolarda rol aldı ve dergi ile gazetelerde köşe yazıları yazdı.bir çok kitap yayınlamış hatta ders kitapları içinde yazılar yazmıştır.
şiiirim geldi bırakım beni isimli 74 şiirden oluşan bir albüm de çıkarmıştır. sanat hayatı boyunca sayısız sinema filmi, tiyatro oyunu, dizi ve skeçlerde rol almış fazlaca şiir ve kitap yazmıştır.
güldürü komedi merkezi ve msm yi müjdat gezen kurmuştur. çıkarmış olduğu şiir albümde bir çok ünlü isim şiirlerini seslendirmiştir.
müjdat gezenin ismi son zamanlar da hükümet karşıtı fikirlerini açıkça beyan ettiği ve bir takım eleştirilerde bulunduğu için çokça duyulmaya başladı. metin akpınar ile birlikte gözaltına alındı ve sürekli olarak adli kontrolde bulunma ve imza şartı ile serbest bırakılmışlardır. sanat dünyası için bu kadar önemli olan iki ismin bu şekilde muameleler görmesi kesinlikle hiç onaylamadığım bir durumdur.