0

aynı şey olmuyor. ancak birbirleri ile ilişkisi olmadığını inkar edemem. insanın ruhu yorgun olduğunda bedeni de yorgun hissi ile başa çıkmaya çalışabiliyor. özellikle bilirsiniz depresyona giren insanlar bazen kendilerinde kollarını oynatacak güç bulamazlar. yaşadığım için oradan biliyorum. şimdi her bu tarz sorunun altına da psikolojik sorunlarımı yazmak istemiyorum ama kapı hep oraya çıkıyor. ruh sağlığı belki de en önemli şey. çünkü insanı allak bullak edebiliyor. bir çoğunuz en az hayatınızda bir kez tecrübe etmişsinizdir. özellikle ruh sağlığınızda sorunlar yaşadığınız zaman kullandığınız ilaçların yan etkileri ile bedeniniz çok değişik durumlara girebiliyor. malum yan etkiler... peki ruh sağlığımıza nasıl iyi bakabiliriz ? hele de günümüz şartlarında insanlar bu kadar her şeyden etkilenir durumda iken. inanın ruh yorgunluğu da bulaşıcı olabiliyor. etrafınızda böyle bir insan olduğunu düşünün. yaydığı enerjiden illa ki etkileneceksiniz. gülmenin nasıl bulaşıcı olduğu gibi depresif durumların da bulaşıcı olabilmesi bence çok da göz ardı edilemez. peki bu bence başka bir soruyu doğurdu şimdi. psikologlar nasıl kendi ruh sağlıklarını koruyabiliyorlar. her gün sadece hasta insanlarla konuşuyorlar. acaba psikologların da psikologları var mı ? varsa o psikologların da psikologları olması gerekir. onlarında onlarında ve onlarında... zincirin en başındaki psikolog ne yapıyor acaba ? belki de farkında olmadan hastasının hastasının hastasını kendisine danışman olarak seçiyor. gerçekten zor bir durum olsa gerek. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

beden yorgunluğu geçer ama ruhun ki biraz zor oluyor.

0

beden yorgunluğu ile ruh yorgunluğu aynı şeyler değildir

0

iki farklı şeydir. beden yorgunluğu gün icinde yaptığımız hareket ve aktiviteler sonucu ortaya çıkar ve iki sat dinlenmeyle bile geçer. ama ruh yorgunluğu çok daha uzun sürelerden sonra ortaya çıkan ve geçmesi cok uzun süren bir yorgunluktur.

0

tabiki de aynı şey değildir çünkü beden ne kadar yorgun olursa olsun bir gün yatsa dahi djnleyeneniliyor ama ruh sağlığı malesef bi kere bozulduğu zaman uzun süre kendine gelemiyor

0

beden ile ruh yorgunluğu tamamen farklı iki olgulardır.