1

ilahi adalet nedir?

16 cevap
0

ilahi adalet:
bir insanın yaptığı kötülük ya da yapılması hoş olmayan şeylerin tanrı yani allah tarafından bu dünyadaki karşılığını kötü şekilde bulmasıdır.

0

insanların ugramış oldukları haksızlık sonucu karşılıgında yine madur duruma düşdüklerinde bunun karşılıgını ilahi adalet verir demeleri yani allaha havale ederler ahirretde bulacakları en adil olacagını bildikleri icin oraya burakıp gönüllerini bir nebzede olsa rahatlatmak istedikleri icin ilahi adalete sıgınmaktadırlar

0

ilahi adalet gerçek adalettir.kaçamazsın

0

hakkin yerine gelmesi allahın adaletini göstermesi en yüce adalet seklidir herkes hakettiğini bulur eninde sonunda.

0

ilahi adalet eninde sonunda hakkın yerini bulmasıdır.

0

adaletin urrini bulması, asıl sorumlunun suçlunun hak ettiği cezaya çarptırılması.

0

ilahi adalet, adaletin eninde sonunda tecelli etmesidir.

0

ilahi adalet günlük hayatta herkesin kullandığı, günlük hayya bir çok konuya cuk oturan sözdür.
er yada geç adalet yerine gelecektir. adalet tecelli edecektir demektir. dünya ne kadar adaletsiz bir gezegende olsa her zaman adalet yerini er yada geç bulmuştur.

1

ilahi adalet gerçek adaletin yerini bulmasıdır. yaradan insanlara adil olun, adaletle hukmedin gibi öğütlerde bulunmuştur ancak insanoğlu aldanıp çıkarına uygun davranir çoğu zaman adil davranamaz. işte bu noktada insanlar birbirlerine zarar verirler hakkına girerler. bazen oyle birşey olur ki kötüler yaşadıkları seyler ile yaptıklarınin cezasını bulurlar. aslında ilahi adalet ahirette tecelli edecektir. ancak bu dünyada da yansımalarını gormek mümkün. sonuç olarak ilahi adalet olarak ifade ettiğimiz kavram aslında herkesin hak ettiği şekilde karşılık bulmasıdır. iyilerin iyi, kötülerinse kötü...

0

ilahî adalet haksızlığın anlamıdır iftira atarsan iftiraya uğrarsın bu da ilahi adalet olur

0

haksızlığa karşı allah'ın gücünü gösterip bir son verilmesi ve bunun mağdurun lehine duzenlenmesi

0

haksız yere bir şeyler kazanan insanlar kesinlikle onunla kalamazlar bir yerlerden çıkar acısı buna ilahi adalet denir

0

ilahi adalet allah in adaletidir. er ya da geç tecelli etmesi kesin olarak görülen adalettir. terazisi çok hassastır ve hiç şaşmaz. kimsenin hakkının kimsede kalmadığı, kalbi kırılan kimsenin ahının havada kalmadığı çok güzel bir olaydır. hiç bir kötülük yapanın yanına kar kalmadı ve kalmayacak.

0

islam eininde adalete çok önem verilmektedir. devlet başkanları be yöneticiler adil olmaya teşvik edilir. adil yöneticilerin her iki dünyada mükafatlandırılacağı bildirilir.

aynı zaman da allah'ın adil olduğundan bahsedilir. hatta esmaül hüsnanın biri adldir.

allahın adaletinin zerre şaşmayacağı, en ince ayrıntısına kadar herkesin kendi fiilinden sorumlu olduğu, boynuzsuz kooçun boynuzlu koçtan hakkını alacağı, ilahi adalet terazisisnin hiç şaşmayacağı bildirilir.

dünya ve ahirette hiç şaşmayan bu adalete de ilahi adalet denir.

0

yanı insanlar adaletsiz de yapsa o adalet birgün illahiki tecelli edecek ve hak yerini bulacak demektir.

0

ilahi adalet hakkın yerini bulmasıdır