0

yahu kendinin yetiştiremedikten sonra oxford mezunu olsan ne olur. iki cümle kurup kendini ifade edemedikten sonra 5 üniversite okusan ne olur. öncedendi o odtüde okurum millet seni kapar muhabbeti. adam yozgatta okuyor ama kendini öyle bir geliştiriyor ki odtü mezununun ağzı açık kalıyor

0

iyi bir üniversite yeterli olmuyor malesef.kendini geliştirmen gerek.yüksek lisans yapıp bir alanda uzmanlaşmak gerekiyor.en az bir yabancı dil şart artık.
yurt dışı deneyimi,
ilgili programların bilinmesi, gerekiyor.

0

iş bulabilmek için çok kaliteli üniversitelerde okumaya hiç gerek yok. okuduğumuz okulun ne kadar ismi duyulmuş olsa da okuduğumuz bölümün hiç bir anlamı yoksa iş bulma imkanımız oldukça düşüktür. bazı insanlar gerçekten o kadar iyi bölümlerde okuyor ki iş bulma olanağı o kadar yüksek oluyor. ama bazı insanlar da o kadar güzel okulda okuyor ki okuduğu bölümünün anlamı olmadığı için iş bulmada büyük sıkıntılar içerisine giriyorlar. bazı insanlar okulun ismi yeter diyerek kelimeler kullanabiliyor. fakat hiç de öyle olmadığını söyleyebiliriz. çünkü insanlar artık hiçbir şekilde eskisi kadar iş bulma konusunda iyi değiller. çünkü artık üniversite bitiren kişiler işsiz olduğunu ve çevremizde o kadar işsiz insan var ki dışarıya çıktığımızda görebiliyoruz. o yüzden bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor ve okuduğunuz bölümün o kadar çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

0

üniversitenin önemi büyüktür fakat bana göre okuduğunuz bölümde çok önemli. eğer yıldız teknik üniversitesinden mühendislik bölümü mezunu iseniz okuldan ayrıldığınız andan itibaren iş bulma imkanınız vardır. ancak şuanda ki mevcut durum bunu tersine çevirmektedir. işsizlik oranı her geçen yıl arttığı için ve artık özellikle mühendislik bölümlerinde işsizlik oranı durdurulamaz boyuta geçtiği için dilediğiniz üniversiteden mezun olun iş bulma imkanınız çok ama çok kısıtlı. ya bir torpil olacak veya çok şanslı olacaksınız da denk gelecek. öğretmenlerden örnek verelim. hangi üniversite olursa olsun öğretmen olarak çıksanız bile atanamama durumunuz var. bir garantisi yok yani. mevcut durumda bana göre hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan çok nasıl bir torpiliniz var bu daha büyük önem taşıyor.

1

üniversitelerin dünyada tanınma oranı ve bölüm seçimi bunda en etkili seçimdir. oğlum istanbul üniversitesinde yüksek lisansını yaparken enka'nın ortağı bechtel firması, oğlumun cvsine erişmiş ve ona iş teklifi etmişti. aniden gelen bir telefon ve 26 günde oğlum yurt dışında idi.
bunda oğlumun cvsinin bitirdiği programların, kursların, aldığı sertifikaların ve iş/konuşma ingilizcesinin üst seviyede olmasının da rolü oldu tabii ki.
her 4 yıllık okul bitiren maalesef iyi iş bulamıyor.

0

univeritelerden çok bölüm önemlidir bence ise verilen km saygı onemlidir