0

mal canı kazanmaz can malı kazanır atasözü ile şunu anlıyorum. isterse dünyalar kadar çok fazla mal varlığımız olsun sağlığımız yerinde olmadıktan sonra hiçbir şeye yaramaz bu mal varlığı. insanın sağlığı yerinde olmadıktan sonra ve de amansız bir hastalığa yakalandıktan sonra çok fazla parasının olması da hiçbir işe yaramıyor çünkü buna bir çare bulamıyor maalesef. ancak insanın sağlığı yerinde olursa eğer mal varlığını çabalayarak elde edebilir. çalışıp para kazanabilmek için sağlığımızın yerinde olması gereklidir. zaten karun kadar zengin olsanız da bu hayattan zevk alamadıktan ve canınız sağ olmadıktan sonra bu zenginliğin size hiçbir faydası olmaz. bomboş bir hayat sürüp gidersiniz. para her şeyi ilacı değildir çünkü. sağlığımız bel hayatımız gibi paranın satın alamayacağı şeyler de vardır.

0

yani bu sözler mal, mülk ve para sahibi olmak için kendimizi çok fazla yıpratıp canımıza zarar vermememiz gerektiğini, canımızı daha önemseyip canımıza daha önem vermemiz gerektiğini anlatmaktadır. çünkü eğer canımız yerinde olmazsa kazandığımız paranın da hiçbir anlamı olmaz. o yüzden canımız sağlam ve sağlıklı olduktan sonra gerisi birr şekilde gelir.

0

can mali kazanir. yani canimizla cabalayarak mal kazanabiliriz para kazanabiliriz demek istemis. yani mal size gelmez, siz ona gideceksiniz siz cabalayacaksinz ki kazanasiniz anlamindadir bence..