4

şarap nasıl yapılır?

Adım adım anlatır mısın?

77 cevap
0

uzumun sularinin ezilerek posasindan ayrilip baska belirli islemlerden gecirilerek yapilir diye biliyorum ha bi de yillanmisi daha iyi olurmus onu biliyorum

0

şarqp üzüm den yapıldığını biliyorum ama detaylı bi şekilde nqsıl aşamalardqn geçtiğini bilmiyorum aslında sağlık açısından düşünecek olursak gerçekten o kadqr yararlı bişey olmadığını söylemek mümkün çünkü sağlığımızı tehdit edebilir özelliklede sıksık tüketiyorsak onun için kendimizi biraz kısmalıyız ve dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

0

şarap üzümden yapılan içinde alkol bulunan , bir içecek türü olarak , öncelikle kaliteli olarak toplanan sağlıklı üzümler ile yapılır . bu üzümler , ayıklanıp sudan bir defa geçirilerek ezilir . ezilen bu üzümler daha sonra suyu , cam olan ağzı tıpa ile kapatılan şişelere yerleştirilir .iyi bir şarap için en az bir yıl gereklidir . bu süre içerisinde gölge , serin yerlerde muhafaza edilerek , içinde bulunan maya yardımı ile bakterilerin de desteği ile kendi oluşumunu tamamlayıp , lezzetli bir içecek olarak karşımıza çıkar.

1

öncelikle bunun videosunu izledim oradan anlatacağım bundan dolayı hatam varsa affola. videoda yapan kişi öncelikle üzümleri ayıklayıp bir damacana içine koyuyordu ardından üzerine şeker döküyordu ve hava kilidi dediği bir şey ile kapatıyordu daha sonra bunu bekleterek süzüyordu ve şarap diyordu ama ne kadar gerçekçi bilmiyorum.

1

şarap üzümlerin fermantasyon geçirmesi sonucu uzun zaman içerisinde hazır olan bir içecektir. üzümlerin en iyileri seçilir ayıklanır güzelce ezilir karanlık mahzenlerde bekletilir çok fazla aşaması vardır ve her şarap yıllandıkça güzelleşir, lezzetli ve değerli olur.

0

şarap üzümden yapılır ama nasıl yapılır, aşamaları nelerdir bilmiyorum .

0

taze toplanmış üzümlerin taneleri saplarından ayrılır.
şarabı oluşturacak mayaların üzüm üzerinde kalması gerekmektedir.
üzüm içerisinde ki şekeri alkole yani şaraba çevirecek olan mikroorganizmalara ihtiyaç duyar.
yıkamaya tabi tutulmayan taneler ezilir.
taneyi patlatmak yeterlidir.
çekirdeklerin ezilmesine dikkat edilir.
sap ve çekirdekler ezilirse istenmeyenler acımsı bir tat oluşturduğu için sadece tanelerin patlatılmasına dikkat edilmelidir.
ezilmiş üzüm taneleri tercihen ağzı geniş olan tercihen cam bir kavanoz yerleştirilir.
on gün kadar bir süre kabukları ile birlikte bekletilerek gerekmekse üzüm kabuğunda bulunan renkli maddenin suya geçmesine fırsat verilmiş olur.böylece gelişecek şarabın kırmaızı renkte olması sağlanır.
tanelerin ezildiği andan itibaren hiç beklenmeden posalarının sıkılıp suyunun ayrılması.
oluşacak şarabın beyaz olmasına neden olur.

0

şarap üzüm sen yapılır diye biliyorum
tabi bununda çeşitleri vardır.
ama en güzeli yollanmış ve eski şaraplardır.

0

şarap üzümden yapılışır iyide kafası vardır

0

üzümü şöyle bi güzlel ayaklarınlka ezerler yenmi yemen m i

1

şarap üzüm suyu ile yapılmaktadir , kırmızıya pek kulak asmayın , beyaz şarap daha güzel daha iç açıcı bir içecek , ama uzak durun hepsinde sonuçta alkol , hem bu dünyayı hem de öbür dünyayı yakar arkadaşlar , cebinize rıskınıza yazık , o kadar çalışıp dişinizi tırnağınıza takıp para kazanıyorsun , bir anda yok etmeyin hem cebinizi hemde aklınızı , haram olduğu içinde tabiki öncelik olarak içmemelisiniz

0

üzümle yapılır ilk başta üzümü guzelcene ezeceksin ezdikten sonra şişelere dolduracaksiniz 1 sene değil 2 sene değil ne kadar uzun beklerse o kadar güzel olur

0

şırası şişeye doldurduktan sonra şişenin kapağı kapatılır. biraz bekledikten sonra sıranın yüzeyinden kabarcıklar çıktığını farkedeceksiniz. kulağınızı yakinlastirdiginizda ses de çıkardığını görürsünüz.

0

ilk olarak üzüm almak gerekir . alacağın üzüm herhangi bir üzüm olabilir. ama şaraplık bir üzüm olması daha iyi olur .üzümün olgun ve bağından yeni koparılmış olması da çok önemli bir faktördur. kilo bazında alacağımız üzümün az az yarisi kadar litre şarap çıkabilir. bir kaşa şarap yaklaşık olarak 10-12 kilodur ve 3 kaşa üzümden 15 20 litre arası şarap elde etmek mumkundur .üzümleri alıp eve veya çalışacağımız ortama getirdiğinizde hemen tüm üzümler salkımdan kapatılmalıdır. üzümlere tek tek bakıp çürük ezik veya kötü üzüm varmı diye bakılmalıdır . üzümler kesinlikle yikanmamalidir. oksidasyonu engellemek için suyla temas dahi ettirilmemelidir .yıkamamak kavundaki mayayı kaybetmemek için elzemdir. bundan sonra üzümler patlatilmalidir. biraz da sıkılmalıdır . çok fazla ezmeye gerek olmayabilir . çünkü daha sonra esaslı bir ezme işlemine tâbi tutulacaktır . üzümün çekirdek ve kabukları atılmaz ve cibre denilen üzüm suyu kabuk ve çekirdek karışımı şişenin koni kısmına gelecek kadar en az 5 litrelik şişelere doldurulur.ortamın sıcaklığı ve şişelerin temizliği, kupkuru olması dikkat edilmesi gereken noktalardandır . mayaların yaşaması ve uremesibicin en uygun sıcaklık 25 derecedir. mayalanma esnasında işi açığa cikacagi icin ortam sıcaklığının kabaca 20 derece olması bence en iyi sıcaklıktır. daha düşük sıcaklıklarda da fermantasyon yavaşlar. hatta durur . cibreyi şişelere doldurduktan sonra en mantıklısı üzerini örtmek olur. etraftan gelen toz toprak ve sirke sineklerinin girmesi engellenmiş olur. kapağını sıkmadan üzerini kapamak da bir yönetem olabilir. kapağını kapatmak yanlisnolmaz ama sık sık açmak gerekir.cunku en erken süreçte bile mayalanma vardır. ve açığa çıkan karbondioksit şişeyi patlayabilecek düzeye getirebilir . bundan sonraki süreç beklemeye ve izlemeye geçer bu sürece birinci fermantasyon denir.bir iki gün içindeki cibredeki kabukların yüzeye doğru çıktığını görürsünüz. yapılacak tek şey şişeyi iyice çalkalamak olur. bunu yapmak çok önemlidir . çünkü üste çıkan kabuklar kurur ve öyle kalırsa küflenmeye başlar. bu sorun günde en az düzgün aralıklarla 3 4 defa çalkalamak gibi basit bir işlemle çözülebilir. bu bekleme süresi kanundaki ve çekirdekteki tanenin mayaların ve aromanin ve rengin geçmesi için gereken süredir . şişeler 7 ile 10 gün arasında bu şekilde bırakılması söylenir ama esnek davranilabilir. 3 günden az olmadığı bu süre yeterli olabilir . 5 ile 7 gün arasında bir süre bekletirseniz pembe renkli bordo arasında bir sarabiniz olur ne kadar beklerseniz şarap o denli koyu olur. şimdiki aşama cibreyi ayırma aşaması. kabuk ve çekirdekler süzgeç yardımıyla cibreden ayrılır. cibre iyice sıkılıp olabildiğince az fire vermeye çalışılmalıdır. ortaya çıkan akışkan artık bir şıradır. şarap yapmaktan vazgeçip afiyetle yiyebilirsiniz .çok tatlı gayet güzel ama baştan düşünmek gerekirdi çünkü üzümleri yıkamadık. sirayi aynı şişeye doldurabilirsiniz. ama içinde kalan kabukları ve çekirdekleri ayırmak zorundasınız.

0

bağlardan toplanan üzümler suyu çıkana kadar ezilir ve yıllarca bekletilerek ve mayalanarak şarap halini alır.

0

üzüm ezilerek suyu çıkartılır bu şekerlenir vs sonra su mayalanır ve yıllarca bekledikten sonra harika bi şarapa dönüşür yıl geçtikçe tadı güzelleşir

0

şarap üzümün mayalanması halinde meydana gelen içmesi haram olan bir içecektir çünkü insanı sarhoş eder

0

üzüm sıyundan çok lezzetli olur ilk başta kaynatılır üzümler ezilir üzümün suyu güzelce çekilir posası güzel bir şekil ile ayrılır ve bu süreçta şeker atılmaya sevam eder ve güzel bir şekilde karıştırılır.ve maya en son karıştırılarak yanındaki maya ile güzel bir
şekilde karışıtırılır ve en az 5 gün en fazla ise 10 yıla kadar bekletilmesi iyi olur ortaya çıkan harika lezzet olur bu lezzetin adı ise şarap tır içimi de güzeldir.

0

taze uzumler toplanir ezilir ve bunlarin sularindan yapilir diye biliyorum

0

genel olarak üzüm suyu sıkılır ve içine bazı maddeler eklenir ve bir süre bekletilir.