0

bu soruya cevap vermeden önce bildirmek isterim ki ben bir müşlümanım ve allaha inancım sonsuz! arkadaşlar simdi allah bize düşünme yetenegi vermiş bende düşünerek size bir sey sorcam. cennet veya cehenneme gidip gören birisi var mı? yok sadeve kuranı kerimde yazan bir şeydir. kuranı kerimin insanlar tarafından yazıldıgını herkes bilir. bunun insanlar tatafından uydurulan bir şey oldugunu hiç düşündün mü? tamam elbette allah var fakat cennet ve cehennem var mı bu benim süphe duydugum bir konu. söylenilenlere göre herkes cehennemde cezasını cektikten sonra cennete gidecekmiş. bu durumda o zaman neden cennet cehennem kavramı var. insanlar öldükten sonra bi yedde cezasını cekip ondan sonra orda yaşamya devam edebilir. allahın bileceği bir iş ben asla ona itaatsizlik etmem! fakat sadece biraz mantık düşüncesi yaptıgımda cennet ve cehennem kavramına inancım azalıyor.

0

cennet ve cehennem tabiki de vardır. bu inanca bağlıdır. müslümanlarının inandığını düşünüyorum cennet ve cehenneme. kuranı kerimde bile geçiyor. iyilik ve kötülük neden yapılıyorsa cennet ve cehennem için biz insanlar için vardır.

0

islamiyet dinimizde allah’ın verdiği emirler’i yerine getiren ve getirmeyenler için inanan ve inanmayanlar için var olan bir şey

herkes hakettiğini yere gidecek inanmayanlar için cehennem inanıpta günahı olanlar için cezasını çekip cennete gidecektir

0

cennet ve cehennem var mı demek sorumuz bu, şimdi benim inancıma göre cennet te var, cehennem de var. tabi bu bi görüş değildir. tamamen dini inanışa göre inanılan bir inançtır. şimdi adam in inanışı farklı ise ki dünya üzerin de müslüman olmayan çok sayıda insan var. yani dünya üzerin de 6 milyar insan var. ve bu 6 milyar insan dan bildiğim kadarı ile 800 milyon civarında müslüman var. bu da demek oluyor ki. 800 milyon insan dan geri kalanları cennet ve cehenneme inanmıyor. bunu diye biliriz. çünkü müslümanların inancına göre cennet var. cehennem var. şimdi diyeceksiniz bir kısım hıristiyanlar da ölünce cennete gideceklerini söylüyorlar peki buna ne diyeceksiniz diye, eyvallah cennete inanıyorlar ama cehenneme inanmıyorlar diye biliyorum veya bizim inandığımız kitabın bahsettiği tarz da bir cennete inan miyorlar. bu cehennem için de geçer li tabi, sonuç itibarı ile sorduğunuz sorunun tek cevabi var. inanan insan san cennet var. ve iyi şeyler yaparsan bu dünya sa cennet ile mükâfatlardırılacaksın. yok eğer kötü şeyler yaparsan bu sefer de cehenneme gönderileceksin ve eğer sen imanlı olarak vefat etmiş isen ki bu hani derler ya son nefes de imanla gitmek diye hah işte ondan bahsediyorum. eğer imanlı gitmiş isen cehenneme bile gitmiş olsan. rabbim seni orada ebedi durutmayacak diye kutsal kitabımız olan kuran-i kerim de açıklıyor. çünkü son nefes de iman ile gitmek nasip olmuş ve bu da senin ne kadar günahın varsa o kadar cehennem de kalıp günahının cezasını çektikten sonra sen cennete gideceksin. şimdi şu da aklıma geldi. bence bu tarz sorular sorulmaması daha hoş olur. tabi bu benim görüşüm. çünkü rabbimize inanıyorsanız. kuran-i kerime de inanıyorsunuz demektir. bu da demek oluyor ki kuran-i kerim de geçen herşeye inanıyor olmanız. ve sonuç olarak o zaman cennet ve cehenneme de inanıyoruz demektir.

0

cennet ve cehennem tabii ki vardır .birer müslüman olarak bunlara inanıyoruz. ahiret olduğu gibi cennet ve cehennem de vardır .güzel ameller işleyenler cennete gidecekler kötü amel işleyenler hak yiyenler haram para yiyenler de cehenneme girecekler inşallah hepimizin cennete girmesi güzel ameller işlemesi dileğiyle diyorum.

0

cennet ve cehennem vardır tabi dünya hayatımızda ki yaşantımıza göre dinen neler olacağı nerde nasıl ne yapılacağı kitabımzıda açıklanmıştır

0

cennet ve cehennem inananlar için tabiki de var

0

tabikide var istersen bir ol geri gel bizede anlat varmı yokmu diye

0

biz var olduğunu düşünüyoruz kardeş

0

bunu şu şekilde değerlendirmek isterim kendimce. okuldayız ve sınava alınmışız. çalışmadık ve elimizde kopya kağıdı ile yakalandık. okulun disiplin kuralları devreye girecek ve bu yaptığımıza karşı bize bir ceza verilecektir. veya sınava çalıştık sınavdaki sorulara cevap verdik ve ödülüde yüksek puan ve sene sonunda teşekkür takdir olarak bize geri dönüyor. peki dünyada bu ceza ve mükafat varsa ahirette cennet cehennem olmaması imkansız. her yaptığımız hareket sevap ve günah olarak değerlendirilmekte ve hangisi ağırlık basarsa ona göre ahiretteki yerimiz ya cennet veya cehennem olacaktır.

0

nasıl yer çekimi var , kaldırma kuvveti var ve daha nice çok şey var diyorsak cennet ve cehennem de vardır.niye olmasın ki demek bana göre saçma çünkü bu dünyanın düzeni böyledir.nasıldır diye soracak olursanız cevabım etme-bulma dünyasıdır.her şeyin ,herkesin yaptığıyla alacağı karşılık vardır ve bu karşılık ölümden sonra kıyametin kopmasının hemen ardından kendini gösterecek ve bunlar da cennet ve cehennem adlı iki mekandır. biri iyi olanları kendi yanında muhafaza edecek yani cennet,diğeri de kötü olanların,günahkarların haddini bildirecek bu da cehennem oluyor.umarım hepimizin sonu cennetlik olur.

0

bizim dinimize gore var diyorlar ama bazi dinlere gore ise yok.ama bence vardir illa yok olsa bizim ulkenin yarisi namazi birakir sanirim camiler bosalir :))

0

cennet ve cehennem bizim inancımıza göre var. yani islam dininde var. diğer büyük hak dinlerde de cennet ve cehennem inancı vardır. allah’ın iyilikleri ödüllendirip kötülükleri cezalandıracağına inanırız. salih kullar cennete gidecek günah olan müminler de cezalarını cehennemde çektikten sonra cennete gidecek ancak allah’a inanmayan münafıklar kafirler cennete gidemeyecek onlar için ebedi cehennem var. evet cennet ve cehennem var. ancak şuan kurulup kurulmadığı hakkında net bir sonuç yok bazı alimler cennet ve cehennemin dünyanın sonu yani kıyaetten sonra kurulacağını söylerken bazıları ise hali hazırda var olduğunu hatta dünyanın çekirdeği olan yer olduğunu söyler.

0

cennet ve cehennem tabii ki vardır tabii tabii inanmak gerekir inanmayan insan için var olsa nedir yok olsa nedir gerçek bir müslüman için cennet ve cehennem haktır insan dünyada iyi amelleri çok olursa muhakkak cennete gidecektir ameli bozuk olan insanlar ise cehennemi boylayacaktır

0

islam dinini yaşıyoruz cennet ve cehennem tabii ki vardır ahiret vardır öncelikle yani bu dünyanın öteki dünyası da vardır bu dünyada yaşamış olduğumuz sevaplarımızı günahlarımız diğer dünyada bize soğuk olarak tekrardan gelecek iyi amellerimizle eğer çok iyi bir insansın her şeyimizi yerine getirmiş tek elimizden geldiği kadarıyla cennete gideriz ama elimizden geleni yapmadıysak kul hakkı yediysek nefsimiz olursak da cehenneme gideriz inşallah cennete girenlerden oluruz inşallah allah'ım bizleri affeder

0

bilinen ve bilinmeyen tarihte her zaman tarihin yer anında cennet ve cehennem inancı olmuştur.dinimizde de vardır.insanların öldükten sonra bir şekilde yaptıklarının karşılığını göreceği inancı vardır.her dinde ve inanışta isim farklılığı olsa da dinimizde cennet ve cehennem ismiyle varlığını sürdürmüştür.

0

kutsal kitaplarda cennet ve cehennem kavramları geçmektedir ancak işin aslından emin olmamız mümkün değildir. cennet ödül, cehennem ceza olarak sunulmuş insanlığa. dinlerin bile sorgulaması yapılırken nasıl emin olabiliriz ki? insanları kontrol altına almanın bir başka yöntemi olabilir.

0

inandığımız islam dinine göre biz müslümanlar cennet ve cehennemin varlığına inanıyoruz. bizlere göre tabi ki varlar. öldükten sonra iyilikler cennet ile mükafatlandırılacak, kötülükler ise cehennem ile cezalandırılacaktır.

0

elbette var.bu kadar insanın yaptığı iyilik ve kötülüğün karşılığını nasıl bulacağız yoksa?
cennet yapılan iyiliklerin,cehhennem ise kötülüklerin şeytanın temsilidir..
herşeyin yaratıcısı olan allah,bu dünyayı belirli koşullar ile yaratmıştır.atalarımızın da dediği gibi bu dünya gelip geçiçi,esas olan diğer dünya.
bugün yaptığımız her iyiliğin bedeli olan cennet,arzu ettiğimiz herşeye sahip olabileceğimiz,kısaca yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda diyebilceğimiz cennet.istediğimiz herşeyin önümüze sunulacağı cennet..
rabbim cennetine girebilecek kullar etsin hepimizi...
cehennem ise kötülüklerin yangının temsili..
aclık hissettiğinde önüne irinlerin konacağı,alnında cehenneme gittiğini belli rden damgaların olacağı bir günün 70bin yıl sürdüğü cehennem...

0

evet tabiki de vardır.
biz dünya ya boşuna gelmedik.
iyilikler görülüp cennet yoluna doğru ilerlemek için.
kötü olan insanlar içinde cehennem e yoluna girecektir.